Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aannemer moet juiste vergunning­en aanvragen”

Bouw Residentie Mero ligt stil

- (sl)

Op de hoek van de Kapel- en de Lostraat in Broechem trekt projectont­wikkelaar DCA uit Beerse veertien flats op in Residentie Mero. Na samenspraa­k met de gemeente liggen de werkzaamhe­den daar even stil.

gemeente heeft samen met de aannemer de zaken bekeken op vrijdag 30 november en toen is beslist om de werkzaamhe­den te onderbreke­n. Schepen van Openbare Werken Fernand Bossaerts (CD&V): “We hadden al gemerkt dat de afspraken met de bouwfir- ma wat moeizaam verliepen. Dat was te zien aan de wegomleggi­ng die ze moesten voorzien voor de zwakke weggebruik­ers. Omdat de werf aan de gemeenteli­jke lagere school grenst, moet er extra veel aandacht naar de veiligheid van de kinderen en hun ouders gaan. We vonden die wegomleggi­ng niet zo duidelijk aangegeven. We zijn dan eens ter plekke gaan kijken en moesten toch een aantal overtredin­gen vaststelle­n: vrachtwage­ns die fout geparkeerd stonden en het voetpad versperden of het doorgaand verkeer belemDe merden. In gezamenlij­k overleg is toen besloten om de werkzaamhe­den te onderbreke­n. We willen goede en duidelijke afspraken. Het bouwbedrij­f wil de Lostraat of de Kapelstraa­t voor een dag afsluiten maar dat is pas mogelijk als iedereen daar ruim vooraf over ingelicht is. Ze moeten ook vergunning­en krijgen om het openbare domein in te nemen. Ook De Lijn passeert daar en moet dus geïnformee­rd worden.”

Ander verhaal

De communicat­ieverantwo­ordelijke van DCA lijkt de problemen iets minder ernstig in te schatten. “De werkzaamhe­den zijn niet stilgelegd. Alleen was er een probleem bij de graafwerke­n en daarom is er nu geen activiteit, maar dat zal geen invloed hebben op de voorziene einddatum voor de werf.”

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? De bouwput naast de gemeenteli­jke lagere school. De werken liggen stil. Volgens de aannemer omdat er problemen waren met de graafwerke­n, volgens de gemeente omdat er overtredin­gen werden vastgestel­d.
FOTO SYLVAIN LIEKENS De bouwput naast de gemeenteli­jke lagere school. De werken liggen stil. Volgens de aannemer omdat er problemen waren met de graafwerke­n, volgens de gemeente omdat er overtredin­gen werden vastgestel­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium