Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We staan terecht mee bovenaan”

-

Zoersel krijgt zondag met FC De Kempen een titelkandi­daat op bezoek. De jongens van trainer Raf De Houwer snakken na een twee op negen naar een opsteker, maar zullen vol aan de bak moeten. Dat net nu hun snelle flankaanva­ller Sam Van Beurden geel geschorst moet toekijken, is bijzonder jammer. Toch denkt de 22-jarige Van Beurden dat zijn ploegmaats de opdracht tot een goed einde kunnen brengen.

De Zoerselse motor sputterde de voorbije weken een beetje en dat na een fantastisc­he eerste periode.

“Het klopt dat de resultaten van de laatste wedstrijde­n wat minder zijn”, beaamt Sam Van Beurden. “Een gebrek aan inzet of de juiste ingesteldh­eid is er zeker niet. We leggen ook nog steeds vloeiende combinatie­s op de grasmat. Ik denk dat we op bepaalde momenten gewoon iets minder efficiënt waren dan bij de aanvang van het seizoen. De ene keer loopt het iets minder vlot in de afwerking en de andere keer laten we achteraan een klein steekje vallen. Toch waren we tot op heden steeds minstens de evenknie van de tegenstrev­ers, wat dus betekent dat we terecht bovenaan in het klassement staan. Het doel is natuurlijk om dit elke week opnieuw te bevestigen. Ook een beetje geluk op het juiste moment hoort daarbij.”

Het wordt zondag tegen De Kempen, dat een kandidaat voor de titel of deelname aan de eindronde voor promotie is, dus een belangrijk duel.

“De Kempen is inderdaad de ploeg in vorm momenteel. De cijfers die ze kunnen voorleggen, spreken voor zich. Ze puurden vier overwinnin­gen uit de laatste vijf wedstrijde­n, met een doelpunten­saldo van plus negentien. In de laatste drie duels scoorden ze maar liefst achttien keer. Ik durf hen zelfs naar voren schuiven als de titelkandi­daat. Ik verwacht dan ook een spannende wedstrijd tussen twee goed voetballen­de ploegen. We kennen hun kwaliteite­n en we weten ook waar er mogelijkhe­den zijn. Zoals steeds zullen wij met de intentie starten om de drie punten thuis te houden. We moeten iets scherper zijn in het strafschop­gebied, zowel in aanvallend als in verdedigen­d opzicht. Als de ploegmaats daarin slagen, maken we zeker kans op puntenwins­t.”

 ?? FOTO SMB ?? Sam Van Beurden: “We moeten iets scherper zijn in het strafschop­gebied, zowel in aanvallend als in verdedigen­d opzicht.”
FOTO SMB Sam Van Beurden: “We moeten iets scherper zijn in het strafschop­gebied, zowel in aanvallend als in verdedigen­d opzicht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium