Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kenji Eggers probeert streep te trekken onder zwarte periode “Moest even alles verwerken”

- (lver)

Zondag zat Kenji Eggers voor het eerst sinds maanden weer bij de kern van Sint-Job. Voor de middenveld­er was die selectie een serieuze stap voorwaarts, want door het plotse overlijden van zijn vader en een oude blessure die weer opspeelde, doorworste­lde Eggers een moeilijke periode.

“Mijn vader had een ongeval tijdens het zeilen en overleed. Het gebeurde tijdens de voorbereid­ing op dit seizoen. We leefden vier dagen in onzekerhei­d. Pas dan werd zijn lichaam gevonden, honderden kilometers hier vandaan”, blikt de middenveld­er nog even terug op het tragische moment.

“Het voetbal was een uitlaatkle­p voor mij, maar ik kreeg last van een oude blessure. Ik sukkel met het compartime­ntsyndroom waardoor ik steeds snel verzuur en dus constant pijn heb in de kuiten. Ik ben zelfstandi­ge en een operatie is daarom niet mogelijk.”

Voor Eggers werd het allemaal wat veel. “Niet alleen lichamelij­k, maar ook mentaal heb ik bewust de tijd genomen om de batterijen op te laden. Ik moest even alles verwerken. De trainer en mijn ploegmaats begrepen dat en hebben me gesteund.”

Met Berg en Dal wacht Sint-Job alweer een moeilijke match. “We denken niet meer aan het behoud. De nederlaag tegen Schriek gaf ons een tik die deze week nog voelbaar was. Na de training zaten we samen en kwam het besef dat we enkel ons best moeten blijven doen. Dan zien we wel waar het schip strandt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium