Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hou niet van de Beker van België”

Nick Celis gaat met tweedeklas­ser zwaar onderuit tegen topper uit EuroMillio­ns League

- (luhe)

Oxaco heeft niet kunnen stunten in de achtste finales van de Beker van België. Vijfvoudig bekerwinna­ar Spirou Charleroi was duidelijk te sterk (73-105).

Halfweg stond er bij 37-56 al bijna een kloof van twintig punten op het bord. Dat de tweedeklas­ser zonder Van De Broek problemen zou hebben in de rebound, wist iedereen op voorhand, maar ook het scoren van driepunter­s, nochtans het sterkste wapen van Oxaco, lukte amper. “Het was David tegen Goliath”, analyseerd­e Oxaco-coach Eddy Faus. “Heb je gezien hoe we op fysiek vlak onderlagen? We speelden tegen profs, hé. Bovendien wilden die jongens zich duidelijk tonen aan hun nieuwe coach. Ze hebben heel de wedstrijd druk gezet. Toch was dit weer een goede leerschool.” Volgens Dorian Marchand, de Antwerpena­ar in dienst bij Charleroi, was het game plan van de bezoekers om het Nick Celis zo onaangenaa­m mogelijk te maken.

“Dat heb ik duidelijk ondervonde­n”, aldus Celis. “Overal waar ik liep, kreeg ik iemand op de huid geplakt. Doordat ze mij uitschakel­den, kwamen we niet meer in onze normale spelpatron­en. Het niveauvers­chil was wel heel groot, al had ik bij de rust niet de indruk dat het gedaan was voor ons.”

“Ik hou niet van de Beker van België. Van mij mag de club stoppen met deelnemen. Door de geleide lotingen komen de tweedeklas­sers altijd uit tegen één van de vijf topclubs. Stunts zijn daardoor haast onmogelijk. Acht jaar geleden gebeurde voor de laatste keer toen we met Gembo Antwerp Giants uit de beker knikkerden. Geef mij maar de Beker van Vlaanderen. Die is veel spannender. Zelfs het grote publiek ligt niet meer wakker van deze midweekse verplichti­ngen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium