Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mertens neemt afscheid van kampioenen­bal

- DAVID VAN DEN BROECK

Alle vier de Engelse topclubs mogen naar de achtste finales van de Champions League. Maar Liverpool en vooral Tottenham hebben er gisteren nog serieus voor moeten knokken. Voor Dries Mertens en Napoli zit het kampioenen­bal er alweer op.

Dries Mertens was al eens op Anfield geweest, met Utrecht. “De sfeer was niet speciaal toen”, zei hij tegenover

“Nu zal het meer een heksenkete­l maar we zijn wat gewend, hoor.”

De Liverpoolf­ans hadden vervolgens weinig medelijden toen de Belg op het kwartier kermde van de pijn. Na een tackle op de bal gleed Van Dijk door op het been van Mertens, die gelukkig verder kon. Maar hij zag voor rust Salah wel de 1-0 maken met een heerlijke actie. De Egyptenaar zette Koulibaly (ex-Genk) in de wind en klopte Ospina listig. 1-0: dat was de uitslag die de nodig hadden om nog

Reds

The Times.

zijn, over Napoli richting kwalificat­ie te wippen. Hadden de Italianen nog gescoord, dan hadden ze met twee goals verschil moeten winnen. Maar dat gebeurde niet. Milik, de vervanger van Mertens, miste in het slot nog een enorme kans oog in oog met Alisson. Zo vergooide Napoli zijn leiderspla­ats in groep C en sneuvelde het weer in de poules.

Het had nog gered kunnen worden door een stunt van Rode Ster Belgrado tegen PSG, maar die zat er nooit in. Cavani maakte er na een versnellin­g van Mbappé 0-1 van, Neymar dribbelde zich naar de 0-2. Tja, ze hebben zo veel klasse, en hadden in het weekend ook nog kunnen rusten door de protestact­ies van de ‘gele hesjes’. Het werd 1-3 en de Franse topclub bespaarde zich een vernederen­de uitschakel­ing.

Dembélé dit keer niet te laat

In groep B moest Tottenham op Barcelona even goed als Inter thuis tegen PSV. Dat het al geplaatste Barça Messi, Suarez, Alba, Busquets en Piqué liet rusten, was in het voordeel van Alderweire­ld en Vertonghen en co. Maar die zagen lijdzaam toe hoe Ousmane Dembélé de bal afpakte van Walker-Peters, ook nog Winks heerlijk in de wind zette en dan de bal voorbij Lloris binnen duwde. De 21-jarige Fransman kreeg net nog een boete van meer dan 100.000 euro nadat hij (alweer) te laat kwam op training, maar toonde zich nu nog eens van zijn beste kant.

De Spurs creëerden na rust nog een heel resem kansen tegen Thomas Vermaelen en co., maar de bal wou er maar één keertje in, via Lucas. Ze moesten dus hopen dat PSV stuntte in Milaan en dat was het geval. Inter kwam thuis evenmin verder dan 1-1. Zo mogen alle vier de Engelse teams naar de achtste finales. Manchester United en City waren al geplaatst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium