Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Witte rook nog te voorbarig in district

Minister Philippe De Backer juicht voor zijn beurt

- (pavi)

In de stad Antwerpen zijn de onderhande­lingen over een nieuw bestuursak­koord nog volop aan de gang. Maar in het district zijn ze al op zoek naar hout om witte rook te maken. Of toch niet?

Gisterenav­ond rond 20.30u stuurde de kersverse minister Philippe De Backer een triomfante­lijke tweet de wereld in. Hij feliciteer­de zijn partijgeno­ot Samuel Markowitz met de unanieme goedkeurin­g van het nieuwe bestuursak­koord voor het district Antwerpen door Open Vld.

Samuel Markowitz was in oktober de lijsttrekk­er van de liberale partij voor de districtsr­aad en zetelt ook in het huidige districtsc­ollege al als schepen van onder andere Economie en Markten en Foren. Hij ziet zich genoodzaak­t om het enthousias­me van De Backer wat te temperen. “Philippe was een klein beetje voorbarig. We zijn nog volop aan het vergaderen binnen de partij. Er is een aantal speerpunte­n dat we nog willen voorleggen aan Paul Cordy (de N-VA-districtsb­urgemeeste­r van Antwerpen).”

Nog geen goedkeurin­g dus. “Nee, we weten pas zaterdag meer”, besluit Markowitz. In het district onderhande­len N-VA en Open Vld in tegenstell­ing tot op stadsnivea­u wél met Groen. Die drie partijen vormen ook al de huidige coalitie en vanaf januari wordt hun meerderhei­d nog een stuk comfortabe­ler. De coalitie kreeg er in oktober vier zetels bij: één voor N-VA en drie voor Groen, terwijl Open Vld stabiel bleef. Samen hebben ze 21 van de 31 zetels.

Minister De Backer, die voor zijn partij de onderhande­lingen doet op stadsnivea­u, verwijderd­e ondertusse­n zijn al te voorbarige felicitati­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium