Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moest niet eens over dat voorstel nadenken”

Trainer Steven Bastiaens legt uit waarom hij langer bij Brecht blijft

-

Dat Steven Bastiaens het best naar zijn zin heeft bij K. Brecht SK bleek eerder deze week. Toen verlengde de trainer zijn tot het einde van het seizoen lopende overeenkom­st met twee jaar. Bastiaens blijft zo zeker tot juni 2021 de sportieve baas bij Brecht.

“Maandagavo­nd zat ik samen met voorzitter Luk De Ranter en sportief verantwoor­delijke Luc Maertens”, vertelt Bastiaens. “De bestuursle­den stelden me een verlengd verblijf van twee seizoenen voor. Ik moest daar niet eens over nadenken. Sinds ik eind december van vorig jaar hoofdtrain­er van Brecht ben, voel ik me thuis bij de club. Er is veel goede jeugd, de accommodat­ies zijn prima en er is sportieve ambitie. Alles is aanwezig om er een succes van te maken en het project waar we vorig jaar mee zijn begonnen verder uit te bouwen.” Zaterdag komt Halle, dat momenteel op de tweede plaats staat, op bezoek. Bastiaens hoopt dat de reeks van negen opeenvolge­nde overwinnin­gen nog wat langer wordt.

“We kunnen momenteel mooie cijfers voorleggen

(een doelgemidd­elde in die negen matchen van 22-6, red.).

Die cijfers hadden nog mooier kunnen zijn want we verloren onverdiend punten tegen Berendrech­t

Wildert en Wortel Toegegeven, van die negen opeenvolge­nde zeges hebben we er een tweetal met wat geluk afgedwonge­n. Ondanks de vele blessures die we kennen zijn dat toch cijfers die kunnen tellen. Die positieve cijfers zijn het resultaat van de samenhorig­heid die in onze kern heerst en de aandacht die verlies, red.) red.).

red.),

(0-1

(3-2 (2-2, verlies, iedereen krijgt.”

De trainer heeft van deelname aan de eindronde in deze campagne zijn doel gemaakt. “We hadden heel veel achterstan­d, maar we hebben de koplopers intussen mooi bijgebeend. We doen het met een mix van ervaring en jeugd. We gaan nu proberen om met dertig op dertig de winterstop in te gaan.”

Bastiaens houdt zeker rekening met de kwaliteite­n van andere ploegen in de reeks. “Tegen de huidige topploegen zullen we het niet gemakkelij­k hebben. Maria-terHeide en Antonia B zullen ook nog aardig uit de hoek komen. Al kijken we vooral naar onszelf. Sommige jongeren worden al klaargesto­omd en krijgen de kans om zich in het eerste elftal te bewijzen. Volgend seizoen zullen we zeker een achttal jonge spelers naar de A-kern doorschuiv­en”, verzekert Bastiaens.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Steven Bastiaens: “Alles is bij Brecht aanwezig om er een succes van te maken en het project waar we vorig jaar mee zijn begonnen verder uit te bouwen.”
FOTO KOEN FASSEUR Steven Bastiaens: “Alles is bij Brecht aanwezig om er een succes van te maken en het project waar we vorig jaar mee zijn begonnen verder uit te bouwen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium