Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Amelie Albrecht eerste vrouw die Humo’s Comedy Cup wint

Philippe Snelders begint aan laatste hoofdstuk van mooie carrière

- LIEVEN VERHEYEN

Het water staat Sint-Job steeds meer aan de lippen. Na twee hoopgevend­e overwinnin­gen en een goede wedstrijd op Witgoor Dessel lieten de jongens van trainer Peter Schrauwen het tegen Schriek en Berg en Dal totaal afweten. Met negen punten uit de heenronde lijkt enkel een wonder Sint-Job nog in eerste provincial­e te kunnen houden.

“We hebben dringend punten nodig”, trapt Philippe Snelders een open deur in. “Als onze volgende drie matchen geen vijf punten opleveren, wordt het quasi onmogelijk om er nog in te blijven. De 0-2 voorsprong die we twee weken geleden in Schriek weggaven, was een mokerslag. Dat we vervolgens vorig weekend tegen Berg en Dal al na één minuut achterston­den was de druppel die de emmer deed overlopen. De weerbaarhe­id brak en zonder mentalitei­t is Sint-Job een vogel voor de kat.” Snelders en zijn maats staan nu voor een zwaar drieluik met nog voor Nieuwjaar wedstrijde­n tegen Herentals en De Kempen en na de winterstop een thuismatch tegen Branddonk. “Op het grote veld van Herentals liepen we in de heenwedstr­ijd verloren en kwamen we tekort. Herentals wisselt prima wedstrijde­n met zwakke prestaties af. Thuis moeten we er van bij het eerste fluitsigna­al staan en dit dan negentig minuten volhouden. Mits een positief resultaat kunnen we vol vertrouwen naar De Kempen gaan, waar het altijd leuk spelen is.”

Die wedstrijd is verplaatst naar december, waardoor de eerste match na de winterstop thuis Branddonk wordt. “Tegen dan zijn onze batterijen opgeladen en kan hopelijk Joris Jaspers weer meespelen”, aldus Snelders, die er afgelopen weekend niet bij was door een liesblessu­re, maar zondag wel van de partij is. “Ik herstel moeizamer van een blessure dan vroeger. Dat gegeven en het feit dat ik meer tijd wil vrijmaken voor mijn gezin doen me beseffen dat het tijd is om te stoppen.”

Snelders lijkt zijn carrière met een valse noot te eindigen. “Ik ben nog nooit gedegradee­rd en wil dat zo houden. Het behoud is het enige waar ik aan denk. Mochten we in de middenmoot staan, dan had ik zeker meer aan mijn afscheid gedacht. Misschien sluit ik volgend seizoen aan bij een vriendenpl­oeg waar ik af en toe nog kan voetballen. Ik zal ook naar Antwerp gaan kijken. Dat is de ploeg van mijn hart waar ik op mijn achttiende in de A-kern kwam. Maar laat ons eerst het behoud met SintJob realiseren. Alleen dan kan het een mooi afscheid worden.”

 ?? FOTO ANNELIES VANHOVE ??
FOTO ANNELIES VANHOVE
 ?? FOTO SMB ?? Philippe Snelders: “Misschien sluit ik volgend seizoen aan bij een vriendenpl­oeg waar ik af en toe nog bij kan voetballen.”
FOTO SMB Philippe Snelders: “Misschien sluit ik volgend seizoen aan bij een vriendenpl­oeg waar ik af en toe nog bij kan voetballen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium