Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duizend keer 100 euro gezocht voor renovatie foyer

De Roma

-

De Roma start een fondsenwer­ving om de foyer te vernieuwen. Er is naar schatting 100.000 euro nodig. Wie 100 euro of meer stort, wordt uitgenodig­d op de opening van de foyer en krijgt een foto van De Roma.

De Roma is een negentig jaar oude feestzaal en cinema die in de jaren 80 gesloten werd en in verval raakte, maar twintig jaar later door een groep vrijwillig­ers onder leiding van Paul Schyvens weer toegankeli­jk werd gemaakt. Het gebouw werd in 2002 beschermd als monument. Sinds de heropening vonden er al verschille­nde renovatiew­erken plaats, zowel om het in zijn oorspronke­lijke glorie te herstellen als om het te moderniser­en met respect voor het erfgoedsta­tuut. Nu is dus de foyer aan de beurt. “Met een lift kunnen we mensen die moeilijk ter been zijn makkelijk tot op het balkon laten geraken en laten genieten van een concert”, zegt algemeen coördinato­r Danielle Dierckx. “En met een nieuwe bar zorgen we ervoor dat onze vrijwillig­ers onze bezoekers nog beter kunnen bedienen.”

De Roma zoekt duizend mensen die 100 euro willen storten. “Onze cinema werd door vrijwillig­ers met de blote handen van de ondergang gered”, zegt Dierckx. “Het publiek draagt ons een warm hart toe. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen mee hun schouders willen zetten onder dit project.” De werken zouden in de zomer beginnen.

www.deroma.be/indelift

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium