Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik haal energie uit mijn werk voor het goede doel”

Tweede kook- en kijkboek voor Moeders voor Moeders

-

Auteur, hobbykok en fundraiser Alde Caelen is rond met haar tweede boek in de reeks Alleen voor de mensen die we graag zien. De inkomsten, ruw geschat 20.000 euro, gaan integraal naar Moeders voor Moeders.

Alde Caelen uit Edegem werkte haar tweede boek af. Net zoals het eerste draagt dat de titel Alleen voor de mensen die we graag zien. Met die titel sluit Alde niemand uit. Want ze spreekt liefst zo veel mogelijk mensen aan, die wellicht ook begeesterd zijn door koken, het bewaren van citaten of die graag snuisteren in de verzamelin­g foto’s in het boek.

“Zo ben ik aan het eerste boek begonnen, omdat het op mijn bucketlist stond. Maar het belangrijk­ste was de verkoop van koppelen aan een goed doel. Dat blijft dus ook essentieel bij het tweede boek.”

Omdat Alde niet alleen de opbrengst maar gewoon de inkomsten van de verkoop van de boeken wegschenkt, komt ze snel uit bij een mooi bedrag. Vorig jaar verkocht ze duizend boeken tegen 20 euro, waardoor Moeders voor Moeders 20.000 euro kreeg. “Zo’n schenkinge­n zijn zeer welkom”, zegt Monique Verdickt die met nog twee moeders de organisati­e draaiend houdt. “We krijgen geen subsidies, dus zijn we afhankelij­k van schenkinge­n en giften. Ze zijn nodig in een groot huishouden als het onze. Wekelijks komen vijfhonder­d gezinnen langs, goed voor tweeduizen­d Vorige week kwam de Sint voor 750 kinderen.”

“Ik hoop alleen dat ik nog meer mensen aanzet om een eigen goed doel te zoeken”, pikt Alde in. “Want weet je wat het belangrijk­ste is dat je uit zo’n project haalt? De energie. Ik ben de meeste boeken zelf gaan leveren met de fiets. Na afgifte en een fijne babbel stroom ik over van energie. Sommigen kopen meerdere boeken om cadeau te doen. Een bejaard koppel kocht het om de Moeders een plezier te doen.”

Alleen voor de mensen die we graag zien, 51 recepten, 20 euro, alde@dublju.be of alde.caelen@gmail.com.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Lay-outer Kristof Peeters overhandig­t het tweede boek aan Alde Caelen.
FOTO JAN VAN DER PERRE Lay-outer Kristof Peeters overhandig­t het tweede boek aan Alde Caelen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium