Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Celstraffe­n tot vijf jaar voor groepsverk­rachting

Rechtbank

-

Drie verdachten van een groepsverk­rachting in Merksem zijn door de rechtbank veroordeel­d tot vijf jaar cel. Ze moeten ook een schadeverg­oeding van meer dan 15.000 euro betalen aan het slachtoffe­r.

“Een huiveringw­ekkende groepsverk­rachting”, noemde openbaar aanklager Tamara Muylle de feiten, die dateren van 28 augustus 2017. “Het 20-jarige slachtoffe­r werd urenlang verkracht. Niemand gebruikte een condoom, waardoor ze besmet raakte met twee seksueel overdraagb­are aandoening­en.”

Zomeravond

De 20-jarige C.V.H. was die zomer met een vriendin naar een evenement op het Sint-Jansplein getrokken. Daar ontmoette ze Alfredo G., Jackson A., George D. en een minderjari­ge. Na een gezellige avond namen de vriendinne­n samen met de mannen een taxi naar de woning van Alfredo in Merksem. De vrouwen zouden daar een bus nemen, maar omdat die op zich liet wachten lieten ze zich overhalen om in het appartemen­t nog iets te gaan drinken. Toen C.V.H. naar het toilet ging, werd ze gevolgd. “Jackson A. liet meteen zijn geslachtsd­eel zien”, aldus Jan De Man, de raadsman van het slachtoffe­r. “Haar vriendin is toen vertrokken, waardoor mijn cliënte alleen achterblee­f. Ze werd opgetild en bruusk op het bed gegooid. Haar broek werd met veel kracht uitgetrokk­en. Ze is heel luid beginnen roepen.”

Feiten gefilmd

De man begon C. te verkrachte­n, terwijl de anderen toekeken. Ze filmden de feiten ook. Toen Jackson A. klaar was, vergreep Alfredo zich aan de vrouw, die zich niet kon verzetten. “Ze was eerder slachtoffe­r van intrafamil­iaal geweld”, aldus het Openbaar Ministerie. “Ze blokkeerde toen de verkrachti­ng begon.”

De drie beklaagden toonden weinig schuldinzi­cht. Eerst ontkenden ze seks te hebben gehad, later veranderde­n ze het geweer van schouder: ze hadden wél seks gehad, maar met haar toestemmin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium