Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het clubrecord van negen jaar? Je weet maar nooit”

Augustynen, Ndiaye en Siebens zijn geschorst. Farin, Damblon, Somers en De Maeyer zijn geblesseer­d. Nog twee spelers moeten worden aangeduid. Rausin, De Looze, De Paepe, Kerstenne, Spaenhoven, Hens, Put, Schaessens, Geudens, Doncos, Laureys, Walen De Keys

-

Yannick Put heeft samen met Jonas Laureys de langste staat van dienst bij Rupel Boom. En als het aan de aanvoerder ligt, komen er na dit vijfde seizoen nog enkele jaren bij.

“Dit is echt mijn club geworden. Het is dicht bij huis, ik voel me hier gewaardeer­d en we spelen nu op het hoogst mogelijke niveau voor Rupel Boom”, stelt Put.

“Ik had al een eerste verkennend gesprek met sportief manager Davy De Smedt en als het aan mij ligt, blijf ik hier nog lang. Voor mij is het gras niet groener aan de overkant. Rupel Boom is een correcte club en we kunnen hier in uitstekend­e omstandigh­eden werken. Ik wil graag in de voetsporen van Jeroen Mertens treden. Hij speelde hier zeven seizoenen en was op het einde ook aanvoerder, net als ik nu. Het clubrecord sinds de fusie staat op naam van Nick Van Der Westerlake­n met negen jaar dienst. Dat is nog behoorlijk lang, maar je weet maar nooit.” Voor Rupel Boom is het sowieso een uitzonderl­ijk jaar geweest. “Inderdaad. Beter kan bijna niet. Vorig seizoen hebben we de titel gepakt en nu staan we als nieuwkomer halfweg de competitie mooi achtste met twintig punten. We zijn uiteraard nog niet gered, maar hebben ons lot wel volledig in eigen handen. Als we na de winterstop het niveau van nu halen, mag het behoud geen probleem vormen. Het is wel een bizar seizoen. Het klassement klopt niet helemaal op dit moment. Sterke, kapitaalkr­achtige ploegen staan onderin, terwijl clubs met bescheiden middelen in de linkerkolo­m kamperen. Er komt volgens mij nog een stevige correctie in de terugronde. Ze zeggen altijd dat je met dertig punten niet kan zakken, maar ik denk dat je dit seizoen best vijf punten meer pakt om niet voor verrassing­en komen te staan.”

Nog één wedstrijd en dan volgt de winterstop van bijna een maand. Pas op 12 januari volgt voor de Steenbakke­rs de verplaatsi­ng naar Châtelet-Farciennes. “De competitie ligt langer stil dan andere jaren, maar veel rust is er niet bij. We trainen nog een hele week na de match tegen Thes. Daarna zijn we vrij, maar hebben we wel een loopschema mee dat we vrij strikt moeten volgen. De riem gaat er dus niet helemaal af, maar dat kan ook moeilijk op dit niveau. Ik hoop vooral dat we het jaar mooi kunnen afsluiten. Thes wordt een erg zware dobber, maar iedereen wil nog een laatste keer knallen.”

Ploegnieuw­s: Kern:

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Yannick Put heeft het duidelijk naar zijn zin in Boom. “Ik wil hier graag in de voetsporen van Jeroen Mertens treden.”
FOTO GOYVAERTS Yannick Put heeft het duidelijk naar zijn zin in Boom. “Ik wil hier graag in de voetsporen van Jeroen Mertens treden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium