Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Door al die blessures hebben we echt geen overschot meer”

Thomas Vande Velde beseft dat winterstop niets te vroeg komt

-

Voor zijn laatste opdracht van 2018 krijgt Berchem zondag het bezoek van Bocholt, dat tweede staat. “Voor eigen volk willen we er nog eenmaal voluit voor gaan”, zegt Thomas Vande Velde.

“Met de komst van Bocholt sluiten we het jaar af met een zware opdracht”, weet Vande Velde. “Maar goed, we spelen thuis en dan moeten we altijd voor de zege gaan. Ook tegen een ploeg die bovenaan staat. Bovendien hebben we onlangs tegen leider Hasselt ook nog een sterke collectiev­e prestatie neergezet. (Berchem verloor toen wel met 0-1, nvdr.) Dat moet ook zondag lukken tegen Bocholt. Ook al missen we nog steeds enkele belangrijk­e spelers. Nesta Vallez zijn we al kwijt en ook Jelle van Kruijssen is erg twijfelach­tig. Hij test zaterdag nog en zal dan beslissen.”

De pech van Berchem dit seizoen lijkt zo maar niet te stoppen. De winterstop komt voor geel-zwart dan ook geen moment te vroeg. “We hebben geen overschot meer. Het was de voorbije maanden constant schuiven en hebben nooit met onze sterkste opstelling kunnen spelen. Maar goed, zelfs dan willen we er alles aan doen om, na onze zege vorige week in Tongeren, met een zes op zes de winterstop in te gaan. Nadien is het dan de hoogste tijd om de hoofden weer vrij te maken, zodat we na Nieuwjaar met frisse moed de tweede ronde kunnen aanpakken.” Ondanks al die tegenslage­n staat Berchem toch nog altijd knap zesde. “Als we zondag winnen, gaan we met 25 punten de winterstop in. Als we dan met een bijna volledige kern de tweede ronde kunnen aanvatten, moet de top vijf nog haalbaar zijn.” Ploegnieuw­s: Kern:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium