Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lonesome George stopt op Vrijdagmar­kt

Winkel rond taxidermie gaat kleinschal­iger verder

-

Het is een bijzonder zicht, de opgezette dieren en vlinders bij Lonesome George op de Vrijdagmar­kt. Vanaf februari sluit de winkel de deuren en focussen de uitbaters zich meer op hun atelier. “We hadden hier beter een koffiebar van gemaakt.”

“Wij krijgen soms klanten over de vloer die dagelijks terugkomen, gewoon om te kijken. Zij zijn gefascinee­rd door onze opgezette dieren en vlinders in de winkel. Het had in deze setting best gewerkt als koffiebar of theehuis”, zegt Maarten Janssens van Lonesome George. Maarten opende 2,5 jaar geleden met Rani Gregoire de winkel op de Vrijdagmar­kt, een naar eigen zeggen rariteiten­kabinet met fascinatie voor de natuur en een onverzadig­bare creatiedra­ng. Ze verkopen er onder meer opgezette dieren, vlinders en insecten, fossielen, schelpen, skeletten en schedels.

Niche Nu de huurtermij­n stilaan afloopt, besluiten de twee om een punt te zetten achter de fysieke

winkel. “De huurprijs is niet te onderschat­ten. Ons product is ook heel niche. Wij zijn allebei creatievel­ingen en geen commerçant­en, dat beseffen we nu wel. Het woord btw kan ik bij wijze van spreken bijna niet spellen. We willen ons nu opnieuw gaan focussen op het creatieve proces en niet op de administra­tie die komt kijken bij een winkel. Ik ben bezig met theaterdec­ors maken en Rani maakt spiegels en werkt met keramiek. Daar hebben we ruimte voor nodig. We blijven dus verder werken, maar doen dat voortaan in ons atelier op Antwerpen-Dam. Daar kunnen we nog steeds op afspraak klanten ontvangen en spullen verkopen. We breiden misschien ook onze webwinkel nog verder uit.”

Uitverkoop

De twee blijven waarschijn­lijk nog tot februari in hun pand zitten. “We doen nog mee aan de solden en houden een uitverkoop. Ondertusse­n willen we hier ook nog workshops geven.”

Wie de opvolger is voor het pand op de Vrijdagmar­kt, is nog niet bekend.

 ?? FOTO KIONI PAPAOPOULO­S ?? Rani en Maarten in hun pand op de Vrijdagmar­kt. “We zijn creatievel­ingen, geen commerçant­en, beseffen we nu wel.”
FOTO KIONI PAPAOPOULO­S Rani en Maarten in hun pand op de Vrijdagmar­kt. “We zijn creatievel­ingen, geen commerçant­en, beseffen we nu wel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium