Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lions arriveren dinsdagoch­tend in Zaventem (en dan naar stadhuis)

- HANS JACOBS (hjb)

gisteren tijdens de shoot-outs opnieuw bewees waarom hij is uitgeroepe­n tot beste doelman ter wereld – aanvaller Cédric Charlier en kapitein Thomas Briels zijn ouder dan dertig.

“Sinds Rio 2016 is de groep alleen maar sterker geworden, nog sterker dan toen we vorig jaar de EK-finale verloren”, zegt McLeod. “De kern van kwalitatie­ve spelers is groter geworden.”

Jaarlijks kan de bondscoach zo’n twee spelers uit de jongere generatie inpassen. Of zoals Coudron het ziet: “Het beste moet nog komen, deze groep heeft nog een enorme progressie­marge.”

Nummer één

Vier maanden leefden de Lions intens met elkaar samen in voorbereid­ing op dit WK – dat is het voordeel van een klein land, dat ze snel bij elkaar kunnen komen. Sinds gisteren zijn ze niet alleen wereldkamp­ioen, maar klimmen ze ook naar de eerste plaats op de wereldrang­lijst. Meegenomen als er moet worden geloot voor grote tornooien, want zo vermijden ze andere kleppers in de beginfase. Op dus naar de volgende grote tornooi- en, zoals bijvoorbee­ld volgend jaar in Wilrijk.

“Het zou nonsens zijn om al die jaren te bouwen aan een ploeg voor één groot tornooi, dan is al het werk nadien verloren”, aldus Coudron. “We moeten op dat podium blijven, dat was altijd al onze bedoeling.”

het

De Red Lions stappen deze namiddag op het vliegtuig van Bhubaneswa­r naar Mumbai en zetten vandaar koers richting België. Ze worden normaal gezien omstreeks 6.30u morgenocht­end in Zaventem verwacht. Daarna mogen ze koers zetten richting het Brusselse stadhuis. De Brusselse burgemeest­er Philippe Close (PS) zegt dat het team in navolging van de Rode Duivels dinsdagmid­dag wordt ontvangen op het balkon van het stadhuis.

EK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium