Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Limburgers laten veel kansen liggen maar worden toch winnaar van het weekend

- SVEN CLAES

Leider Genk werd de grote winnaar van het weekend. Het morste tegen Oostende dan wel – nog maar eens – met de kansen, maar de bescheiden 2-0 slaat wel een kloof van zeven punten op de naaste achtervolg­ers. Met dank aan Ruslan Malinovsky­i, die met zijn zware linker de ban brak. Al maakte coach Philippe Clement zich vooral zorgen over de enkelbless­ure die de Oekraïener even later opliep.

Genk versierde in totaal liefst 21 doelpoging­en tegen Oostende. Op het halfuur haalde Ruslan Malinovsky­i de trekker over, zijn achtste competitie­doelpunt van het seizoen. “Het was vooral een goede pass van de zijkant

Ik zag de ruimte tussen de doelman en de paal en haalde uit. Ik zou niet zeggen dat er geluk mee gemoeid was, het was vooral een fantastisc­h doelpunt. We creëerden weer enorm veel kansen, maar we moeten efficiënte­r zijn. Van die acht doelpunten lig ik niet wakker. Ik voer mijn taken altijd zo goed mogelijk uit. Het collectief telt.”

Na een onzacht contact met Sander Coopman in de eerste helft moest de Oekraïense middenveld­er na de pauze wel de strijd staken. “Als Coopman zegt

Maehle, red.).

(van dat hij mij niet geraakt heeft, dan zou hij de beelden toch nog eens moeten herbekijke­n”, gromde Malinovsky­i met een ijszak onder zijn arm. “Toen ik probeerde af te zetten, draaide hij zijn lichaam naar mij en verdraaide ik mijn enkel. Drie maanden geleden liep ik een soortgelij­ke blessure op in een interland tegen Tsjechië. Het doet niet veel pijn, maar als ik mijn enkel draai, voel ik toch een irritatie.”

Verder kwamen ook Samatta en Pozuelo niet ongehavend uit de strijd. De aanvoerder heeft last van vermoeide spieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium