Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niet meer verwacht

-

Ja, het klopt, we waren altijd de eerste om te pleiten voor realisme. Ja, het klopt, we hebben hier al meermaals geschreven dat je niet moet denken dat Antwerp dit seizoen al kampioen zal worden. Maar neen, we hadden niet gedacht dat Antwerp dit nog zou overkomen. Verliezen in eigen huis tegen de voorlaatst­e. We dachten dat de Great Old die fase al voorbij was. Maar het is niet zo. We moeten Laszlo Bölöni gelijk geven dat de positie van Antwerp fragieler is dan we altijd gedacht hebben. De Roemeen klopt al langer op diezelfde nagel. Maar dat was om de druk weg te houden, toch? Neen. Twee maanden geleden schoot Laszlo Bölöni in een colère na de 21winst tegen Lokeren. Eerst in de kleedkamer – waar hij zijn ploeg met de grond gelijkmaak­te – en wat later op de persconfer­entie. Hij zag toen al hoe het gebrek aan offensieve efficiënti­e een probleem kon worden voor zijn ploeg. En wij wilden hem toen eigenlijk vragen of Antwerp ooit een betere wedstrijd speelde sinds zijn komst. Die vraag hebben we maar niet gesteld.

Dit weekend bleek Laszlo Bölöni gelijk te hebben. Er wordt wel eens gezeurd over hoe veeleisend hij is, dat hij nooit tevreden is. Maar het gebrek aan efficiënti­e waar hij al een heel seizoen op hamert, is een terechte zorg. Als je tegen WaaslandBe­veren negentien doelpoging­en laat optekenen, maar er slechts twee binnen het kader krijgt, dan roept dat vragen op. Zeker als de tegenstand­er aan vijf doelpoging­en – waarvan twee binnen het kader – genoeg heeft om twee keer te scoren.

Eén geluk heeft Antwerp wel. Club Brugge, Anderlecht, SintTruide­n,… Ze deden het allemaal nauwelijks beter afgelopen weekend. Nu, twijfelen aan de kwalificat­ie voor Playoff 1, dat doet nog steeds niemand. Maar de geschieden­is leert dat als je als nummer twee aan PO1 begint, je niet meer naast een Europees ticket grijpt. En dus telt – zeker voor Antwerp – elk punt in de reguliere competitie. Laszlo Bölöni had zich een pak comfortabe­ler gevoeld als hij met een voorsprong van drie punten naar Brugge kon trekken dan op gelijke hoogte, zoals nu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium