Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toch liever 6 op 6 tegen concurrent­en”

Geniet van tweede zege op rij tegen ploeg uit top 6, maar...

-

Waasland-Beveren pleegt een hold-up, bis. Net als een week eerder tegen Club Brugge pakte de fusieploeg tegen Antwerp op een diefje de drie punten. “We kwamen voor een puntje, het werden er drie.”

Adnan Custovic heeft er vier wedstrijde­n opzitten als trainer van Waasland-Beveren. De eerste twee gingen verloren tegen degradatie­kandidaten Eupen en Moeskroen. Maar daarna wonnen de Waaslander­s van Antwerp en Club Brugge, de tweede en de derde in de stand. “Ik had het liever andersom gezien”, zegt Custovic. “Dat we tegen onze concurrent­en zes op zes hadden gepakt. Want het is tegen die ploegen dat we het moeten doen. Tegen Club en Antwerp heeft de ploeg enorme verdedigen­de inspanning­en gedaan. We begonnen telkens om geen tegendoelp­unt te slikken en iedereen was daar erg op gefocust. Maar ik moet toegeven: we hebben ook wat geluk gehad. Tegen Club met die owngoal van Decarli. En zaterdag maakten we optimaal gebruik van de ruimte die een sterk Antwerp liet. Het heeft ons tot in onze eigen zestien weggedrukt, maar mijn ploeg speelde heroïsch en sloeg alle aanvallen af. Antwerp was oppermacht­ig in het balbezit, maar is er niet in geslaagd gigantisch­e kansen te creëren.”

Doelman Davy Roef denkt dat het een mentale kwestie is. “Het is misschien in ons voordeel dat het niet van moeten is tegen ploegen als Club en Antwerp. We kunnen dan vanuit een goede organisati­e spelen en op de counter loeren. Dat heeft ons zes punten opgeleverd. Misschien ligt ons dat beter dan dat we zelf het spel moeten maken.”

Toch wil Custovic niet altijd op die manier spelen. “Ik ben niet vies van balbezit. Tegen ploegen van ons niveau zullen we zelf meer voetballen.”

“Onbewust heb je tegen die topploegen misschien iets meer adrenaline en iets meer motivatie”, zoekt ook doelpunten­maker Jur Schryvers naar een verklaring. “Maar tegen kleinere ploegen moeten we dat ook kunnen doen. Te beginnen tegen Lokeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium