Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waakvlam brandt weer op Daknam

Lokeren moet spelers missen in Wase derby

- (kvu, ppl, who)

Noem het gerust een stuntje, hoe Lokeren afrekende met seizoensre­velatie Sint-Truiden. Verdiend, dat wel, waardoor de ploeg van Trond Sollied zich weer naast Moeskroen hijst. Maar ook bitterzoet, want in een worstcases­cenario moet Lokeren zaterdag vier extra spelers missen in de derby tegen degradatie­concurrent Waasland-Beveren.

“Toen Bezus meteen na de rust op de paal knalde, wist ik: vandaag verliezen we niet”, zei Killian Overmeire. “Mooi diende het niet te zijn, standhoude­n moest wel.” En dat kostte Lokeren niet al te veel zweet. Want zo frivool STVV een 13 op 15 pakte, zo slap acteerden de Kanaries op Daknam.

Lag het aan de onuitgegev­en Lokerse voorlinie met Cevallos, Miric, Benchaib – voor het eerst dit seizoen in de basis – én zelfs de opgeviste Jovanovic? Niet per se. Dan was de terugkeer van Filipovic in het hart van de defensie crucialer om voor het eerst sinds begin november de nul te houden.

“De laatste weken hadden we geen geluk, nu namen we wel onze momenten”, vond coach Trond Sollied. Ook met dank aan STVV-doelman Steppe die half naast een schot van Marecek grabbelde. Daardoor kon Miric de 1-0 maken. Net als Skulason verzwikte Miric in de tweede helft zijn enkel en moest hij vervangen worden. Zijn vervanger Terki maakte de late 2-0. De IJslander hinkte het stadion uit op krukken, maar van een enkelbreuk is alleszins geen sprake.

“Ik speel zelfs op één been tegen Waasland-Beveren”, hoopte Miric.

Op de koop toe pakten Cevallos en Overmeire hun vijfde gele kaart. Sollied staat dus voor een puzzel, aangezien ook De Ridder nog out is. “We zullen zien wie fit raakt. Maar mijn kern is groot genoeg”, maakte de Noor zich niet druk. “Het is tegen een concurrent, maar als we het gat dichten, wordt het nog een strijd tussen meerdere clubs. We mogen niet alle druk op die match leggen. Eigenlijk zijn we de Himalaya aan het beklimmen, maar we zijn er nog niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium