Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“KV Mechelen moet voluit voor de beker gaan”

-

“Een toch weer heel zure avond voor Antwerp. Het soort wedstrijd dat een ploeg die op de tweede plaats staat altijd moet winnen, zeker omdat Waasland-Beveren toch ook geen al te sterke ploeg is. Antwerp mist duidelijk een echte Toch opvallend hoe ver Mbokani zich soms laat terugzakke­n. Die speelt zo vaak mee op het middenveld... Terwijl er in de zestien te weinig volk staat. Ik heb me ook gestoord aan het grote aantal blind getrapte voorzetten. Ik denk dat alleen al Buta in de eerste helft minstens tien voorzetten vanop de flank heeft verstuurd die niet aankwamen. Juklerod speelde geen slechte wedstrijd, alleen mislukte telkens zijn laatste pass. En als spelers als Rodrigues en Owusu het ook laten afweten... Nee, het was niet genoeg. Ik denk dat D’Onofrio het ook wel weet: in de winterstop moet er zeker een spits bij, een echte En een echte flankspele­r die een actie kan maken én een goede voorzet heeft.”

“En dan hoor je zeggen:

killer.

killer.

‘Ja maar, ook al de rest verliest punten, er is niks gebeurd’.

Dat maakt het volgens mij alleen maar frustreren­der. Antwerp haalt in zijn laatste vier thuiswedst­rijden maar 3 op 12. Dat zouden er zes meer moeten zijn. En dan heb je voorsprong genomen op al die ploegen die ook met punten morsen en sta je bijna naast Genk, de enige topploeg die wél kon winnen en nu al zeven punten voorsprong heeft.”

“In 1B is het weer razend spannend. Fantastisc­h, toch. Beerschot Wilrijk en KV Mechelen samen aan kop en ook Union klampt aan, want die mag je ook nog niet afschrijve­n. Een mooi gelijkspel van Beerschot Wilrijk op het veld van Union. Punten pakken in de toppers en op verplaatsi­ng, het geeft vertrouwen én is noodzakeli­jk als je hoog wil eindigen. Je voelt dat het geloof er is op het Kiel. Als ze nu ook thuis van Lommel winnen en ze kunnen met een goed gevoel de winterstop aanvatten, dan is er veel mogelijk. Al zullen ze hun handen vol hebben met KV Mechelen. Die zijn toch weer op kruissnelh­eid gekomen. Oké, OHL deed een helft goed mee, maar wat KV daarna laat zien. Het gaat allemaal zo gemakkelij­k. Je ziet gewoon dat heel die groep enorm gefocust is en er alles aan gaat doen om ook die tweede periode te winnen. Om sportief een statement te maken. En dat kunnen ze ook in de beker. Want als ik Vrancken hoor zeggen dat ze te weinig rust krijgen na de beker voor de match tegen Tubeke, dat is toch onzin. Ik ben misschien van de oude stempel, maar vroeger was dat altijd zo: beker op woensdag en dan weer match op zaterdag. Ik zie echt het probleem niet. Dat zijn toch allemaal profs bij KV Mechelen, dacht ik? Dan moet je dat toch aankunnen? En toch zeker gemotiveer­d zijn, want succes in de beker geeft hen toch extra uitstralin­g. Zeker met zo’n brede kern als KV. Als ik Vrancken was, zou ik niet roteren voor de beker. Daar moeten ze voluit voor gaan. Laat dan maar wat spelers rusten - als het nodig is - in de match tegen Tubeke op zaterdag.”

“En tot slot Lierse Kempenzone­n. Een bittere pil, die 0-2 tegen Virton. 24 op 48 hebben ze nu, al 16 punten achterstan­d op leider Thes. Het enige goede nieuws is dat het nu winterstop is en ze noodzakeli­jke versterkin­gen kunnen halen. Maar of die meteen alles zullen kunnen rechtzette­n?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium