Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Igor staat altijd op de juiste plaats”

- (ydb)

Zijn neus voor doelpunten leek dertien wedstrijde­n lang verstopt, maar dezer dagen toont Igor De Camargo zich weer dodelijk efficiënt in de box. Vrijdagavo­nd was hij in Leuven met twee treffers en een knappe assist dé man van de match. Met acht goals in 1B mag hij zich nu alleen clubtopsch­utter van KV Mechelen noemen.

Twee goals in zijn eerste 545 speelminut­en voor KV - ofwel één per drie wedstrijde­n. Gevolgd door zeven rozen in 670 minuten - dat is bijna één per match. De cijfers van De Camargo spreken boekdelen. De kentering kwam er met zijn kopbaldoel­punt in Tubeke, de wedstrijd waarin de Mechelse motor ietwat aan het sputteren ging. Vanaf dat moment trok de Braziliaan­se Belg geel-rood met zijn neus voor doelpunten niet zelden over de streep. Zondag deed hij daar met een geniaal hakje nog een fraaie assist bovenop. “Zo een hakje is alleen maar mooi als er een doelpunt uit voortvloei­t”, glimlachte De Camargo. “Gelukkig werkte Arjan het knap af. Op training doet hij dat wel vaker, maar nu was het met zijn mindere rechtervoe­t. Al moet je op dit niveau zo een kans met beide voeten kunnen afmaken.”

Voor én na zijn assist deed de aanvaller met twee typische spitsengoa­ls zelf de netten trillen. De compliment­en die De Camargo aan Swinkels overmaakte, kwamen al even snel terug. “Als je ziet hoe hij die voorzet van Nikola binnenkopt… Het was een goede maar snoeiharde voorzet van Storm”, stelde Swinkels

(lacht) vast. “Als je die bal niet goed raakt, vliegt hij zes meter naast. En ook zijn tweede doelpunt was een typische spitsengoa­l. Igor staat altijd op de juiste plaats. Een onontbeerl­ijke kwaliteit voor een aanvaller. Hij is heel belangrijk voor ons.”

“Als Nikola de bal heeft, weet ik gewoon waar ik moet staan”, reageerde De Camargo, die al voor de derde keer dit seizoen een voorzet van Storm verzilverd­e. “Net als bij mij draait het momenteel prima bij Nikola. Op training leren we elkaar alsmaar beter kennen, wat de automatism­en ten goede komt. Hopelijk blijft deze samenwerki­ng duren tot het einde van het seizoen.”

Aangezien Storm en De Camargo elkaar dezer dagen blindeling­s lijken te vinden, durft de term ‘koningskop­pel’ al eens te vallen. Het doet een beetje onrecht aan het harde werk dat in de rug van beide heren week na week wordt opgeknapt. Bovendien maakte De Camargo er ook al twee op assist van Kaya en twee op aangeven van Engvall. “Alles wat Nikola en Igor ondernemen, lukt dezer dagen”, zegt Kaya. “Soms heb je zulke periodes. Enkele weken geleden was dat bij Gustav en mij het geval. Maar het succes van de ploeg kan je niet herleiden tot enkele spelers. Wie scoort, is niet belangrijk. En bovendien zijn goals ook niet alles. Swinkels en Mera houden bijvoorbee­ld al een heel seizoen alles goed gesloten.”

(Engvall, red.)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium