Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tim Wellens Opnieuw de Tour

-

Wellens reed de Tour in 2015 en 2017 en een succes was dat voorlopig niet.

“Maar de Tour start dit jaar in Brussel. Als Belg is het mooi als je daar bij kan zijn. Met Caleb Ewan kunnen we daar geel proberen te pakken.”

Bij zijn twee vorige deelnames worstelde Wellens met de Franse hitte in juli. Een probleem dat nog altijd niet is opgelost.

“We proberen een oplossing te vinden met aangepaste truitjes, met ijs. Performanc­e manager Kevin De Weert is daarmee bezig.”

Los van de Tour is het programma van Wellens heel gelijkaard­ig aan dat van vorig jaar. Hij begint in Mallorca, doet opnieuw de Ruta del Sol – die hij vorig jaar won – maar neemt ook de Ster van Bessège mee. Parijs-Nice is het eerste grote doel van het voorjaar.

ploeg. De kans is inderdaad heel groot dat ik Roubaix ga doen. Nochtans ben ik in Luik helemaal niet weggereden vorig jaar.”

Het is vooral de ploegleidi­ng die Benoot meer richting Vlaams voorjaar oriënteert. Zelf vindt hij Parijs-Roubaix een koers waarin geluk een doorslagge­vende rol speelt, na twee deelnames in 2015 en 2016 die mede door pech de mist in gingen.

“Maar ik volg de ploegleidi­ng wel dat Roubaix een lange, slopende koers is die mij goed moet liggen. In principe moet ik die kunnen winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium