Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Losrijden Van Aert irriteert andere crossers

- WIM VOS (wvo) (wvo)

de wedstrijd rot aan de controlere­nde manier van rijden bij zijn zoon.

“Ik weet dat onze pa dat niet wil”, kon Mathieu er alleen maar om grijnzen. “Maar het heeft geen zin om onnodige risico’s te nemen. Er komt nog een heel drukke periode aan. Het zou dom zijn om me onnodig kapot te rijden.” En hij besloot, laconiek: “Eigenlijk is het wel leuk rondrijden zo.”

“We moeten eerlijk zijn: Mathieu van der Poel is overduidel­ijk de sterkste. Hij is momenteel ongenaakba­ar.”

Wout van Aert werd zowel in Antwerpen als in Zonhoven tweede. Maar wel telkens op ruime achterstan­d van Van der Poel.

“Ik kan na dit weekend moeilijk zeggen dat de kloof kleiner is geworden.”

Maar dat de stage in Spanje helemaal geen effect heeft gehad, wil Van Aert niet gezegd hebben. Hij voelt zich beter dan voorheen.

“Dat ik op een vlotte manier tweemaal een podiumplaa­ts pak, toont dit ook. Ik heb dit weekend tweemaal een goede prikkel

Er heerst wrevel in het veldrijden. Want sinds enkele weken maakt Wout van Aert er een gewoonte van om onmiddelli­jk na de cross de benen los te rijden op de rollen. Alleen verstoort dat de gebruikeli­jke gang van zaken kort na de wedstrijd. De podiumcere­monie loopt vertraging op, want die kan pas plaatsvind­en als de van Van Aert achter de rug is én hij zich opgefrist heeft. Vooral de andere renners die op het podium staan en wel snel na de wedstrijd klaar zijn voor de

cooling down gehad. De volgende weken hoop ik daar mijn voordeel uit te halen.”

Maar of dat voordeel ook een directe zege tegen Van der Poel kan zijn? Van Aert lijkt voorlopig vooral te focussen op iets anders. Hij wil weer met een positief gevoel koersen.

“Ik heb geen zin om in een negatieve spiraal te sukkelen. Uiteindeli­jk is het maar koers. Tot dusver heb ik dit seizoen te vaak het gevoel gehad dat ik niet heb kunnen laten zien wat ik kan. Ik koerste meer tegen mezelf dan tegen de rest. Daardoor haalde ik mijn rendement niet. Ik hoop dat dit de volgende weken anders wordt.” ceremonie, kunnen matig appreciëre­n.

“Ik ben niet de enige die er zo over denkt”, bevestigde Mathieu van der Poel de ergernis. “Andere renners hebben het ook al aangegeven. Heel mooi dat hij op de rollen wil rijden, maar wij gaan niet telkens tien minuten wachten omdat hij dat doet.”

Ook sommige organisato­ren hebben bedenkinge­n bij de nieuwe aanpak van Van Aert. Samen met de wereldkamp­ioen willen ze naar een oplossing zoeken.

dat

maar

 ??  ?? Mathieu van der Poel heerst met een angstaanja­gend overwicht. Hoe ver je ook kijkt in de put van Zonhoven, van de tegenstand is geen spoor.
Mathieu van der Poel heerst met een angstaanja­gend overwicht. Hoe ver je ook kijkt in de put van Zonhoven, van de tegenstand is geen spoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium