Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onderuit na fysieke slag en twee verlenging­en

- BRUSSELS: TELENET GIANTS ANTWERP: PATRICK CEULEMANS

Het was voor de jarige Roel Moors, die veertig kaarsjes mocht uitblazen, de kers op de taart geweest van een op alle vlakken succesvoll­e week. Dinsdag in de Champions League winnen van het Litouwse Lietkabeli­s, donderdag Leuven in de return van de kwartfinal­es van de Beker van België met een veertiger van het parket vegen. Maar de derde zege in zes dagen tijd kwam er net niet. Dat maakt dat de Giants met vijf op acht een klein beetje de aansluitin­g met de top twee verliezen. De Metropoolp­loeg heeft wel nog twee inhaalweds­trijden te goed en prijkt officieus nog altijd in de top drie van de EuroMillio­ns League.

“Dat het in Brussels een fysieke clash zou worden, wisten we”, aldus Moors. “De kern van Serge Crevecoeur is groot en was klaar voor deze wedstrijd. Dat ondervonde­n we in het eerste kwart, waarin we totaal afwezig waren, vooral defensief. We keken dan ook terecht tegen een 27-15achterst­and aan.”

Maar Telenet Giants Antwerp toonde veerkracht en won het tweede (15-23), derde (13-14) en vierde kwart (8-11). Normaal gezien zou dat voldoende moeten zijn voor winst. Bij een 61-63bonus vergat Jae’Sean Tate echter een fout te maken op Amin Stevens, die slecht is in vrije worpen. Maar hij mocht dus

on the

met een half afstandssh­otje de 63-63 netten. Een eerste overtime dus. In die verlenging boog Paris Lee (17 punten, 8 rebounds, 4 assists) bijna op zijn eentje een 70-64-achterstan­d om in een 70-72-bonusje. Caleb Walker scoorde op 25 seconden de gelijkmake­r, maar de Giants hadden het laatste shot. Paris Lee had de winst

buzzer in handen, maar miste de korf van de winst. Een tweede overtime was bij 72-72 meteen een feit.

“In die tweede overtime waren het details die het verschil maakten”, zei Vic Sanders. “Neen, we waren niet vermoeid. We komen nog terug naar 80-78, maar lieten dan defensief enkele steken vallen. We kunnen en moeten misschien deze wedstrijd winnen. Of het een nadeel is dat we dinsdag in de Champions League al opnieuw aan de bak moeten. Fysiek is dat inderdaad zwaar, maar mentaal is het misschien een pluspunt dat we snel de knop kunnen omdraaien na deze zure nederlaag.”

De Giants toonden dus wel een portie fysieke veerkracht, maar

misten ook negen vrijworpen en zestien driepunter­s.

Radic 3, Loubry 5, N. Foerts 4, Lichodzije­wski 12, Muya 3, Robeyns 0, Stevens 20, Peciukevic­ius 4, Gorgemans 9, J. Foerts 3, Walker 19, Smith 4.

Lee 17, Tate 17, Vanwijn 6, Sanders 14, Schoepen 0, Bako 15, Dudzinski 4, Kalinoski 4, Donkor 2.

 ?? FOTO GEERT TRESIGNIE ?? Tyler Kalinoski rukt op, maar geraakt niet doorheen de witte Brusselse muur.
FOTO GEERT TRESIGNIE Tyler Kalinoski rukt op, maar geraakt niet doorheen de witte Brusselse muur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium