Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn op onze limieten gebotst”

- (pni)

Rupel Boom is er niet in geslaagd om leider Thes Sport te laten struikelen. De bezoekers waren een maatje te groot voor de Steenbakke­rs, die na deze zege maar liefst veertig punten hebben binnengeha­ald. Dat is het dubbele van Rupel Boom.

Thes en Rupel Boom zijn allebei pas gepromovee­rd, maar daar stopt meteen de vergelijki­ng. De Limburgers hebben een veel groter budget en dat vertaalt zich in de spelersker­n. Terwijl Rupel Boom het verdienste­lijk doet met een bende jonkies, kan Thes terugvalle­n op een ervaren kern. Dat was al van bij het eerste fluitsigna­al te zien. Thes monopolise­erde de bal en kreeg al snel kansen, waarvan Stefani er uiteindeli­jk eentje wist te benutten.

“Thes was gewoon een klasse te sterk”, beseft ook trainer Greg Vanderidt. “Ze hebben niet zomaar veertig op achtenveer­tig gehaald. Zo’n cijfers kan je alleen maar voorleggen wanneer je een surplus aan talent en ervaring hebt ten opzichte van de andere ploegen. Ze hebben weinig tot geen zwakke punten. Die ploeg kan het zich veroorlove­n om te wachten op een fout van de tegenstand­er. Wij hebben hen dan nog geholpen door zwak te verdedigen bij dat eerste doelpunt.”

Rupel Boom geraakte nooit in zijn normale spel. “Dat komt voor een stuk door de sterkte van de tegenstand­er die er kort op zat en weinig ruimte gaf. Zo kregen we weinig tijd om te kijken en een vrije ploegmaat te vinden. Daarenbove­n speelden we gewoon niet goed. Lierse en Knokke zijn ook sterke tegenstand­ers, maar tegen hen dwongen we wel kansen af. Thes is nog een niveau hoger en mijn ploeg is op haar limieten gebotst. We moesten bovendien te veel jongens missen. De ziekenboeg zit al behoorlijk vol. Als daar dan nog eens drie schorsinge­n Thes was al snel gevaarlijk, met vrijschopp­en van Jeunen en Oris. Stefani duwde op het kwartier de 0-1 binnen en kopte kort daarna bijna raak, maar Rausin redde op de lijn. Rupel Boom kreeg voor rust geen enkele deftige aanval in elkaar geknutseld. Meteen na de pauze pegelde Deferm de bal vanop vijfentwin­tig meter pal in de kruising en was de partij gespeeld. Een onmondig Rupel Boom wekte nooit de indruk om nog terug te kunnen komen. bijkomen, dan heb je nog amper wisselmoge­lijkheden”, verklaart Vanderidt.

De winterstop lijkt net op tijd te komen voor Rupel Boom. “We hebben al bij al een zeer degelijke eerste ronde gespeeld. We gaan deze week nog drie keer trainen en dan mag de riem er even af. De spelers

Een vrijschop van Hens, makkelijk weggeduwd door Brughmans, was zowat het enige wapenfeit. Hulsmans liet de 0-3 nog liggen toen hij van in de kleine rechthoek onbesuisd over het doel knalde. krijgen tien dagen vrij en op 2 januari verwacht ik hen terug op training.”

De club speurt intussen naar versterkin­g om de gehavende groep wat aan te vullen. De Maeyer, Damblon en Farin mogen na de winterstop de training hervatten.

Jonas Laureys baalt na verlies en zwakke prestatie

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Yannick Put probeert zich te verweren tegen een aanvallend Thes Sport.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Yannick Put probeert zich te verweren tegen een aanvallend Thes Sport.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium