Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen de beslissing van de ref telt”

Dubieus doelpunt leidt thuisploeg naar de overwinnin­g Trainer Van Haesendonc­k ziet zijn ploeg nu ook thuis winnen

- LIEVEN VERHEYEN (lver)

In een partij zonder veel kansen nam Berchem de maat van Bocholt. Het eerste doelpunt werd door de bezoekers hard geconteste­erd. De overwinnin­g brengt Berchem net onder plaats vijf en laat hen met een goed gevoel de winterstop ingaan.

Al in de achtste minuut van de wedstrijd kon Jelle van Kruijssen de bal tegen de netten trappen. De assistent stak echter zijn vlag in de hoogte voor buitenspel. De scheidsrec­hter oordeelde echter anders en keurde het doelpunt goed. “Op het moment dat Absisan trapt, wordt de bal door een verdediger aangeraakt alvorens hij in mijn voeten komt”, zegt de kapitein. “Toen ik scoorde zag ik de assistent met zijn vlag in de hoogte staan en was ik ook overtuigd dat het buitenspel was. De scheidsrec­hter wees echter naar het midden. Hij oordeelde dat de bal doelbewust door de verdediger werd gedevieerd. Ik begrijp de reactie van de spelers van Bocholt. Zo’n vreemde situatie heb ik nog niet meegemaakt, maar hij telt en dat is het belangrijk­ste.”

Voor de inwoner van Eindhoven was scoren tegen Bocholt extra leuk. “Het is een ploeg die al een paar keer geprobeerd heeft om me te overhalen om bij hen te voetballen, maar ik zit hier veel te goed. Verleden jaar kende ik veel blessurepe­ch, maar dit jaar is dat allemaal vergeten.”

Het bewijs dat het dit jaar vlotter loopt, was de huldiging voor de wedstrijd. “Vorig weekend scoorde ik mijn honderdste doelpunt in de Belgische competitie. Het gebaar dat ik hiervoor van de club en supporters kreeg, deed me iets. Laat ons hopen dat ik nu vertrokken ben richting nummer 200.”

In het begin van de tweede helft hadden de Limburgers meer veldoverwi­cht en moest doelman Brosens twee keer goed ingrijpen. “Het eerste kwartier na rust moesten we inderdaad het initiatief aan hen laten. Nadien was het vooral op het middenveld dat er veel duels waren.”

De toeschouwe­rs moesten dan ook wachten tot de slotminute­n op spektakel. Eerst kwam invaller Amin Kabir twee keer dicht bij een doelpunt. “De eerste keer rolde de bal voor mijn voeten en

11 20 05 01 11 21 13 21

38 36 34 34 26 25 25 19 17 17 16 16 15 15 12 8

18 16 11 10 10 9 9 9 8 7 6 6 6 6 3 2

trapte ik hem net naast de kruising. De tweede keer kreeg ik de bal perfect via het hoofd van Van Kruijssen en kon ik recht op de doelman gaan. Mijn stifter was echter te zwak”, is Kabir kritisch voor zichzelf.

Kabir komt van ver terug. “Ik was 14 weken out door een enkelbless­ure. Ik ben dan ook al superblij dat ik op de bank kan zitten en mag invallen. Dat ik nu kansen miste, is niet zo erg, want we hebben gewonnen. Ik heb onze coach al een doelpunt beloofd als ik aan een wedstrijd mag starten.”

Niet veel later scoorde Berchem toch nog een tweede keer. “Het was een aanval uit het boekje waarbij een voorzet van mij door Carrez fantastisc­h werd teruggeleg­d naar Vande Velde”, legt Van Kruijssen uit. “De afwerking was perfect. Van zo’n goal geniet je ook op het veld.”

Bocholt scoorde op strafschop nog de aansluitin­gstreffer maar Van Kruijssen en zijn ploegmaats speelden de wedstrijd slim uit.

De zege tegen Bocholt was nog maar de tweede thuisoverw­inning voor Berchem. Trainer Kevin Van Haesendonc­k was hier dan ook opgetogen over. “Ons rapport is positief. Buitenshui­s hadden we onze strepen al verdiend met zes zeges uit negen partijen, maar thuis lukte het enkel tegen Turnhout om de drie punten te behalen”, aldus Van Haesendonc­k.

Hij heeft er ook een verklaring voor. “Tegen Hasselt en Temse ontbrak het aan geluk, tegen Duffel was een non-match.”

Vanaf de zijlijn zag de trainer zijn ploeg zeer gediscipli­neerd spelen. “De organisati­e stond er en iedereen ging vol overgave het duel aan. Met het eerste doelpunt hadden we het geluk wel aan onze zijde, al vond ik de beslissing van de scheidsrec­hter de juiste.”

Deze driepunter brengt geelzwart dicht bij het beoogde doel. “De ambitie van de club is om de top vijf te behalen, en we naderen deze plaats tot op één punt. We mogen niet vergeten dat we al veel tegenslag hebben gehad met diverse zware blessures en dus mogen we onze prestatie voor Nieuwjaar als geslaagd beschouwen. Het laat ook zien dat we over een brede kern beschikken.”

Uniek

De 35-jarige trainer voelt zich in zijn sas bij Berchem. “De sfeer naast het terrein is uniek op dit niveau en ook qua accommodat­ie is het hier fantastisc­h werken. Ik ben de club dankbaar voor deze kans en wil hier nog veel leren en presteren.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Jelle van Kruijssen viert zijn treffer.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Jelle van Kruijssen viert zijn treffer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium