Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat we het jaar zo moeten afsluiten”

Ternesse loopt voor Nieuwjaar nog zware blamage op in eigen huis Guy Geudens dikt doelpunten­totaal nog aan bij SintLenaar­ts

- STIJN DRUANT

1-3 werd het op speeldag 1 in Bornem. Maar Ternesse was nu een schim van zichzelf aan het eigen Scheersel, waar datzelfde Bornem de Wommelgemn­aren op efficiënte wijze door de gehaktmole­n kwam draaien: 0-4.

“We kenden vooral een lastige eerste helft, en twee fases bezorgden ons meteen een serieuze achterstan­d”, zegt Wesley Snoeys. “Jammer, want we wilden er nog een keer voor gaan. Maar je voelde al snel dat we niet in ons spel van de afgelopen weken konden komen. Tegen een ploeg die vol karakter zit en hier absoluut wilde winnen, zeker na de heenmatch, hadden we ook het geluk niet. Maar dat moet je ook afdwingen. Bornem heeft dat zeker voor de rust wél gedaan. Na de rust hadden we nog goede intenties, maar als je op stilstaand­e fases je duels niet wint, dan wordt het lastig”, sakkert de ervaren sterkhoude­r van Ternesse.

Waaraan lag dit? “Moeilijk te zeggen, maar soms heb je van die wedstrijde­n in een seizoen waarin het niet lukt. Anderzijds wist Bornem onze kwaliteite­n ook goed te neutralise­ren”, weet de middenveld­er, die naar de tabellen kijkt. “We hadden graag 24 punten gehad voor de winterstop, nu blijven we steken op 21. Er is nog geen man overboord, maar we zullen wel hard moeten blijven werken om niet in de problemen te komen. Maar het is een feit dat we ups en downs spelen. We spelen zelden met dezelfde ploeg, dus misschien is het een gebrek aan automatism­en. Na de winterstop moeten we opnieuw een reeks proberen neerzetten. Jammer dat we de laatste match van het jaar zo zwaar met 0-4 verliezen.” De wedstrijd begon meteen op het scherp van de snee, maar de meeste dreiging ging uit van de bezoekers, met de erg bedrijvige Luyckx die naast besloot. De 0-1 hing in de lucht, en daar zorgde Verheyden voor met het hoofd. Even later kreeg Bornem een wel erg laat Sinterklaa­sgeschenk van de ref, maar Persoons twijfelde niet vanaf de stip: 0-2. Ternesse moest het dan maar na de koffie doen, in een 4-3-3 en met Sallaets binnen de lijnen. Maar de beterschap kwam er niet voor Ternesse, dat Persoons zijn tweede van de middag zag maken. Bornems eerste kans na de rust, maar wel de dooddoener. Goris redde nog heel wat meubelen, maar alweer Persoons benutte zijn tweede elfmeter: 0-4 en een nog grotere blamage voor de Wommelgemn­aren.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Wesley Snoeys in duel met Hervé Telen van Bornem.
FOTO KOEN FASSEUR Wesley Snoeys in duel met Hervé Telen van Bornem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium