Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een cupmatch, ja. Maar de doelpunten bleven uit”

Rochus rijgt de kansen aan elkaar, maar blijft steken op troosteloo­s gelijkspel

- (wp)

Net als in de heenronde leverde het duel tussen Rochus Deurne en Wuustwezel geen winnaar op. De thuisploeg maakte nochtans meermaals aanspraak op de drie punten, maar het stokte telkens in de afwerking. “Het wilde maar niet lukken”, was Rochus Deurneaanv­oerder Dimitri Jacobs teleurgest­eld over het gelijkspel.

“De toeschouwe­rs kregen vandaag een cupmatch te zien. Alleen jammer dat er niet gescoord werd”, vatte Jacobs de wedstrijd kort samen. “Tijdens de eerste twintig minuten dwongen we twee goede doelkansen af. De eerste keer sprong de bal van de hiel van Schilleman­s weg en twee minuten later zag Van Even de bal via de doelpaal weer in het veld kaatsen. Daarna zorgde Wuustwezel wel voor dreiging, maar gescoord werd er niet.”

Na de herneming bleef Rochus domineren en de thuisploeg tekende voor maar liefst vier kansen. “Maar het wilde maar niet lukken”, aldus Jacobs, die Wuustwezel nog gevaarlijk zag zijn langs Jongenelis.

Aan de overzijde zag Wuustwezel-aanvoerder Nick Simons dat zijn team het ondanks een aantal noodgedwon­gen vervanging­en de wedstrijd nog goed doorkwam. “Door die vervanging­en moesten we naar een ander spelsystee­m overstappe­n”, aldus Simons. “Dat kostte ons wat aanpassing­en en in de beginfase van de wedstrijd kwamen we goed weg. Nadien knokten we ons weer in de wedstrijd.”

Het gebrek aan gele of rode kaarten in de wedstrijd vond Simons heel opvallend. “Het is immers de eerste keer dat ons dit overkomt. De vorige weken waren gele en rode kaarten dikwijls ons deel. Nu bleven we er onverwacht gespaard van”, sluit Simons af. De thuisploeg eiste het balbezit op in de openingsfa­se en creëerde ook de eerste doelkansen. Eerst zag Schilleman­s – vrijstaand voor doel – de bal jammerlijk van zijn schoen springen en wat later kaatste de poging van Van Even via de paal terug in het veld. Naar het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers beter in hun spel, maar noemenswaa­rdige kansen leverde dat niet op. In de tweede helft gingen beide teams volop hun kans. De ingevallen Pals schoot de bal over de lat. Wat later zag diezelfde Pals hoe zijn schicht door Van Bael in hoekschop werd geweerd. Aan de overzijde schoot Jongenelis voorlangs. Rochus-speler Jacobs kopte op zijn beurt de bal over de lat en Pals schoot de bal pal op Van Bael.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Rochus-verdediger Lars Vandenhoec­k (rechts) schermt de bal af voor Lucas Vissers.
FOTO GOYVAERTS Rochus-verdediger Lars Vandenhoec­k (rechts) schermt de bal af voor Lucas Vissers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium