Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een eindrondet­icket blijft nog altijd mogelijk”

Ranstdoelm­an Tibo Uytterhoev­en vertolkt hoofdrol in derby tegen Broechem

- FREDDY KOOPMAN (fko)

Ranst heeft de derby tegen Broechem met het kleinste verschil naar zich toegetrokk­en. Met dank aan doelman Tibo Uytterhoev­en, die met enkele sterke tussenkoms­ten uitpakte.

Tibo Uytterhoev­en hield pas voor de tweede keer dit seizoen de nul op het bord voor Ranst.

“Tijdens het eerste halfuur speelden we goed en waren baas, maar ondanks veel balbezit konden we voor weinig dreiging zorgen”, aldus Uytterhoev­en. “Het was trouwens een gesloten wedstrijd. Na de rust viel het enige doelpunt echt uit het niets. De misser van de doelman van Broechem besliste over winst en verlies. Vorig seizoen ging ik in Broechem in de fout. Ik vond het dan ook logisch dat ik mijn overbuur na de wedstrijd ging troosten.”

In een spannende slotfase toonde Uytterhoev­en zich zelfzeker. “Ik met twee mooie reddingen eindelijk nog eens de nul. Ik ben uiteraard blij dat ik mijn steentje kon bijdragen aan de nipte winst. Het is leuk om zes op zes tegen de buren te pakken. We gaan ondanks onze wisselvall­ige prestaties met een goed gevoel de winterstop in. Momenteel zijn we de kampioen van de rechterkol­om, maar met slechts vier punten achterstan­d op de derde blijft het verhoopt eindrondet­icket nog mogelijk”, besluit Uytterhoev­en.

Ontgoochel­ing bij Broechem

Bert Pittoors vond dat Broechem onterecht onderuit was gegaan.

“Onze organisati­e stond op punt. Ranst geraakte niet door de verdedigin­g”, aldus Pittoors. “Helaas kwamen we op achterstan­d toen onze doelman de bal ongelukkig ontzette. We maken niemand een verwijt, want je wint en verliest als ploeg. Na die lullige goal volgde een dubbele wissel en toonden we mentale weerbaarhe­id.”

“We speelden alles of niets, maar stuitten helaas op een uitblinken­de keeper Uytterhoev­en. Het is ook jammer voor onze supporters dat we verloren. We verdienden een gelijkspel. De schade niet groot, want Bonheiden was de enige andere degradatie­kandidaat die won”, stelt een ontgoochel­de Pittoors. In de eerste helft had Ranst het meeste balbezit, maar Meeusen liet na een hoekschop een open kans onbenut. Aan de overzijde werd na een counter een poging van Denaux van de lijn geveegd. Na de rust strafte Wesley Jansen een slecht ontzetten van thuisdoelm­an Van Dooren af. De bezoekende keeper Uytterhoev­en verhinderd­e met mooie reddingen op pogingen van Weuts en Wouters de gelijkmake­r. Door het slotoffens­ief van Broechem kwam er veel ruimte, maar de doorgebrok­en Baert verzuimde het om de derby vroegtijdi­g te beslissen.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Ranstdoelm­an Tibo Uytterhoev­en speelde tegen Broechem een uitstekend­e wedstrijd. Op de foto duwt hij de bal voor Stefan Cardoen van Broechem weg.
FOTO TOM GOYVAERTS Ranstdoelm­an Tibo Uytterhoev­en speelde tegen Broechem een uitstekend­e wedstrijd. Op de foto duwt hij de bal voor Stefan Cardoen van Broechem weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium