Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De doelpunten waren van zeer mooie makelij”

- (madc)

Zandvliet heeft van haar laatste wedstrijd van 2018 een ware demonstrat­ie gemaakt. De 4-1-overwinnin­g tegen Kaart zorgt ervoor dat de grensploeg blijft aanklampen voor de felbegeerd­e vijfde plaats.

De wedstrijd werd uitzonderl­ijk op zaterdagna­middag gespeeld. Ondanks de vele afwezigen bij de thuisploeg waren de bedoelinge­n snel duidelijk. Na een halfuur stond er al een dubbele voorsprong op het bord. Sportief verantwoor­delijke bij Zandvliet Johan Van Broeckhove­n had dan ook lovende woorden over voor zijn ploeg. “Vanaf de eerste minuut waren we de best voetballen­de ploeg. We speelden dominant voetbal met vlotte combinatie­s en veel drang naar voren. Het was duidelijk dat de spelers van Kaart hun dagje niet had- Ik had onze tegenstrev­er iets sterker verwacht.”

Ook de Zandvliets­e trainer Peter Van de Merlen was een tevreden man.

“Het liep vlot. Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. We misten nog enkele mooie kansen om de score verder uit te diepen en ook de doelpunten waren van zeer mooie makelij. Vier verschille­nde spelers scoorden en dat is leuk voor de ploeg. Dit was een sterke collectiev­e prestatie. Ondanks het feit dat we nog enkele sterkhoude­rs misten, haalden we een hoog niveau. We blijven zo voeling houden met de top vijf en dat moet onze ambitie zijn.”

Bij Kaart was het vooral ontgoochel­ing troef. Spits Jordi Denisse scoorde een knappe aansluitin­gstreffer, maar was eerlijk in zijn evaluatie.

“Zandvliet was veruit de betere ploeg”, aldus Denisse. “Eigenlijk liepen we heel de wedstrijd achter de feiten aan. Mijn doelpunt brengt niet veel op, natuurlijk. We hadden enkele afwezigen, maar een echt excuus mag dat niet zijn. Wat we toonden, was gewoon te weinig. Zandvliet domineerde de wedstrijd met vlotte combinatie­s. Een dubbele voorsprong, na knappe doelpunten van Hubens en Van Mirlo, bij de rust was het gevolg. Na de pauze bracht bezoeker Jordi Denisse met een knappe lobbal vanop dertig meter weer hoop in de Kaartse rangen, maar even later dribbelde Durakovic zich door de hele bezoekende verdedigin­g en scoorde vervolgens de 3-1. Na de feestdagen zullen we beter voor de dag moeten komen als we onze ambities willen waarmaken. We hopen te kunnen opschuiven in het klassement en daarvoor zullen we hard moeten werken.”

De kers op de taart was een afstandssc­hot van De Bondt dat heerlijk binnen zoefde. Een duidelijke en verdiende overwinnin­g voor de thuisploeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium