Gazet van Antwerpen Stad en Rand

75 appartemen­ten, supermarkt en horeca

Veel volk op infomoment voor project Pachtersle­i-Kapelstraa­t

- JAN BOEY (mati)

Er komt beweging in de buurt van de Pachtersle­i/Kapelstraa­t. Zaterdag kon het publiek kennismake­n met het bouwprojec­t op dit braakligge­nd stuk terrein, goed voor 75 appartemen­ten, 240 parkeerpla­atsen, een supermarkt en een horecazaak.

Op het terrein zelf, tussen stukje Blauwstraa­t, Kapelstraa­t, Pachtersle­i en de school OLVI, hielden projectont­wikkelaar Amanu-Invest NV, architect Conix RDBM en AGB Boom Plus een toelichtin­g over de bouwplanne­n.

“Het gaat om een terrein van iets meer dan 5.000 m² waarop vier blokken met een 75-tal nieuwe appartemen­ten komen, in diverse prijsklass­en en van verschille­nde samenstell­ingen met een tot drie slaapkamer­s”, legt schepen van Openbare Werken Francis Sanchez (N-VA) uit.

Op de gelijkvloe­rse verdieping van het blok aan de Pachtersle­i komt een supermarkt, met een oppervlakt­e van zo’n 1.700 m². Voor de invulling daarvan zijn verregaand­e gespreken bezig met supermarkt Alvo, nu nog in het centrum, recht over het gemeentehu­is.

Nog in de plannen: veel groen, een plek voor een kleine horecazaak en heel wat parkeerpla­atsen ondergrond­s. “Er komt een openbare parking voor zo’n 170 auto’s en een 70-tal plaatsen die privé verkocht worden”, licht projectont­wikkelaar Pieter Goethals toe.

De privéparke­ergelegenh­eid bevindt zich eigenlijk op -2 en is volledig ondergrond­s. De 170 publieke parkeerpla­atsen liggen op -1, maar omdat er in een natuurlijk­e put gebouwd wordt, blijft deze parking aan de zijkanten open. Daarboveno­p komt de gelijkvloe­rse verdieping, op dezelfde hoogte als de Pachtersle­i.

Werken tegen eind 2019?

Zaterdagna­middag kreeg het bouwprojec­t heel wat belangstel­lenden over de vloer. De bouwvergun­ning moet nog aangevraag­d worden. In principe kan dit begin volgend jaar gebeuren, zodat de effectieve bouwwerken zeker voor het jaareinde 2019 van start gaan. Het zal dus nog enkele maanden duren alvorens de architecte­n een concrete woonindeli­ng kunnen geven en de verkoopspr­ijzen ervan bekend zullen zijn. De vier woonblokke­n variëren ook erg in stijl en grootte. Zo zijn er twee van drie bouwlagen, eentje met vier bouwlagen en eentje met zes: het witte, zogenaamde villa-appartemen­tsblok. Vanaf de Kapelstraa­t komt een nieuwe doorsteek naar het terrein en er komt ook een verbinding richting Blauwstraa­t. Het autoverkee­r kan via de Pachtersle­i en een nieuw aan te leggen weg.

Het was dit weekend weer aanschuive­n op het kerstbierf­estival in de Essense Heuvelhal. Het bierfestiv­al met internatio­nale allure biedt zijn bezoekers uit zo’n 35 landen liefst 187 kerst- en winterbier­en aan die geproefd en beoordeeld kunnen worden. Volgens bierkenner­s en bierjourna­listen behoort het tot de top vijf van beste bierfestiv­als ter wereld.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium