Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste horde nieuwe coalitie genomen

Beleidsakk­oord zo goed als klaar, nu volgen gesprekken over mandaten

- (sl)

De coalitiege­sprekken tussen Iedereen Borsbeek en N-VA kondigden zich aan als een lang verhaal. Nu lijkt het eerste obstakel genomen te zijn, met de overeenkom­st van een beleidsdoc­ument.

Eerst een akkoord over het beleid en daarna praten over de mandaten, dat was het opzet bij de aanvang van de coalitiege­sprekken tussen Iedereen Borsbeek en N-VA in oktober. Een tweetal maanden later lijkt de eerste opdracht zo goed als rond te zijn. “Het bijna finale beleidsakk­oord tussen beide partijen is goedgekeur­d. Er zijn nog enkele details die besproken moeten worden maar op zich zouden deze geen probleem meer mogen vormen. Het beleidsakk­oord mag als quasi in orde worden beschouwd”,

licht Walter Kiebooms (N-VA) toe. “Nog niet op één lijn”

Nu is het tijd om over te gaan tot de verdeling van de mandaten. “We hebben over de verdeling van de mandaten een eerste gesprek gehad en het is duidelijk dat we nog niet op één lijn zitten hierover”, besluit Kiebooms.

Aangezien enkel Vlaams Belang nog twee zetels in de gemeentera­ad heeft vanaf 2019, zijn Iedereen Borsbeek en N-VA tot elkaar veroordeel­d. Iedereen Borsbeek heeft met Dis Van Berckelaer de uittredend­e burgemeest­er in de rangen. De Orde van den Tits, die eerder al het Titsenbier ontwikkeld­e, heeft nu een fruitsap ontwikkeld dat de naam Frits kreeg. Flore en haar broer Nello mochten onder het goedkeuren­d oog van de Kerstman het nieuwe drankje proeven. Ze waren alvast in de wolken over de mengeling van druiven- en appelsap. Frits is nog niet in de winkel te vinden, maar wordt vooral in de Sint-Luciaschoo­l geschonken.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Walter Kiebooms.
FOTO FILIP SPOELDERS Walter Kiebooms.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium