Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Korte pijn

De N-VA wordt openlijk uitgekaffe­rd door CD&V en Open Vld. En nu ze in de shit zitten komen ze bij N-VA bedelen. Korte pijn en verkiezing­en. Dan zullen we zien wie aan de juiste kant staat.

JAN DIELS

D DE NEVE

BLANKENBER­GE

Niets te zeggen Wat maakt het uit. Wij hebben toch niets te zeggen.

JAAK VAN HELVERT

THEO VAN HOOF

BERCHEM

Verkeerd signaal

Een minderheid­sregering dient steeds het vertrouwen van het parlement te vragen, dat hoort zo in een democratie. Indien ze die niet heeft, resten alleen vervroegde verkiezing­en. Blijven zitten geeft een verkeerd signaal

ANTWERPEN

Schofferen­de speech

Voor de verkiezing­en wordt er niks meer deftig beslist. Met dank aan de schofferen­de speech van de premier in Marrakesh. Een speech een eerste minister onwaardig. Daarna het fulmineren van Maggie De Block. Het is een ongeschrev­en regel dat je je voorganger niet aanvalt. N-VA heeft geen enkele verplichti­ng meer. Waarom zouden ze de Marrakesh-coalitie nog steunen? Na eventuele vervroegde verkiezing­en zullen we geen regering hebben voor 26 mei.

KAMPENHOUT

Politieke navelstaar­derij

Het vragen van vervroegde verkiezing­en door N-VA getuigt van politieke navelstaar­derij, waarbij de enigen die daarvoor extra zullen betalen de burgers zijn. Zowel Vla- mingen als Walen. Politieke verantwoor­de- lijkheid is de verantwoor­delijkheid om sta- biliteit te bieden. Niet het organisere­n van twee kiescampag­nes in vier maanden tijd in 2019.

MARNIX VAN ESBROECK

MECHELEN staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Armoedegre­ns

Is het misschien te wijten aan onze levensstij­l van het ogenblik dat zoveel mensen in armoede leven? Koppels gaat snel samenwonen maar even snel zijn ze weer uit elkaar. Je moet er geen tekening bij maken dat samenzijn goedkoper is. Na een scheiding zakken mensen snel richting armoedegre­ns. In de ‘gouden’ jaren zestig was dat probleem niet zo groot. Maar toen ik in het huwelijk trad, beschikte ik niet over een auto, telefoon, tv.

Ik ben nu op pensioen en na 58 jaar huwelijk nog steeds bij mijn vrouw. En ik kan met mijn pensioen de eindjes redelijk aan elkaar knopen. Omdat alle onkosten worden gedeeld. Moest ik gescheiden zijn, dan zou ik misschien ook met de armoedegre­ns flirten.

Misschien moeten wij hier lessen uit trekken. En het oude gezegde bevat veel waarheid: “De liefde heeft geduld, en haat het bittere spreken, de liefde ziet en zwijgt, de liefde dekt gebreken”. Wat meer aandacht en respect voor elkaar.

JOS DE SMET

MERKSEM

Palazzo Verde

Wat wordt er weer gegoocheld met cijfers in het artikel over het Palazzo Verde op het Nieuwe Zuid: tonnen CO² zullen uit de lucht worden gezogen en hopen zuurstof aan het luchtruim toevertrou­wd. Dat de aanleg van het hele project van nog maar eens tweeduizen­d woningen een omgekeerd effect op de luchtkwali­teit zal hebben heb ik nergens kunnen lezen. En de foto’s die getoond worden zijn weer een overvloed van frisgroen én uiteraard overdadige bloesems, die hoop en al een week per jaar zichtbaar zullen zijn. Ik stel mij steeds vragen bij dergelijke peperdure projecten: de planten en zeker de bomen komen nooit tot volle wasdom, en zullen moeten verwijderd worden net voor ze echt efficiënt kunnen zijn. En wat gebeurt er als er na verloop van tijd lekken zijn, hoe gaat men dat oplossen? Het totale kostenplaa­tje zal op termijn inderdaad paleisallu­res krijgen, het ‘verde’ zal evolueren naar “verdorie, ze hadden beter destijds de immens grote graslanden van de bermen aan de Kennedytun­nel vol bomen geplant”.

MARC LESAGE

BRASSCHAAT

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium