Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verloren kat na 5 jaar weer thuis

Verloren gelopen kat vindt na vijf jaar de weg terug naar huis in Deurne

- ANDREAS ROTTY

Vijf jaar geleden verdween kat Aura met de noorderzon uit het appartemen­t van het gezin Da Silva Marta-Willemsen in Deurne. Afgelopen vrijdag vond ze haar weg plots terug. “Dit is een groot kerstcadea­u”, zegt Leandro (10).

Mama Jennifer Willemsen (31) is druk bezig. Er moet terug kattenvoer zijn en ook een kattenbak is plots weer nodig. Want de verloren kat is thuis. Dat is onverhoopt goed nieuws, want Aura is maar liefst vijf jaar weg geweest. “Toen ze 2 jaar oud was, is ze plots weggelopen”, vertelt Jennifer. Ze dacht meteen aan het slechtst mogelijke scenario. “We wonen aan de Bisschoppe­nhoflaan, een drukke straat, dus we dachten dat de kat onder een auto terecht was gekomen. We verwachtte­n niet dat we Aura ooit nog terug zouden zien.”

Kerstcadea­u

Maar vrijdag zat Aura levend en wel in de garage van de buurvrouw. Het was zij die Jennifer op de hoogte bracht. “Toen ik Aura’s naam riep, herkende ze mij meteen en kwam ze op me afgelopen”, zegt Jennifer. “Het is een speciale kat met een vacht met tijgermoti­ef. Ik was direct 100% zeker dat het Aura was. Ook mijn oudste zoontje Leandro wist meteen dat zij het was, hij had tranen in zijn ogen.” Leandro is 10 en heeft Aura dus tot zijn 5 jaar gekend. Hij kan zijn maatje terug over het kopje aaien. “Ze heeft mij vanochtend geknuffeld toen ik wakker werd. Het is als een heel groot kerstcadea­u. Groter dan een zetel ofzo”, wijst Leandro naar de fauteuil.

Aura had veel honger toen ze vrijdag aankwam, Jennifer heeft haar een tweede portie moeten geven. Maar verder zag de kat er helemaal in orde uit. “Ze heeft een vacht met lange haren, die was helemaal proper en ze leek gekamd”, zegt Jennifer. “En ze gaat, zoals we haar met veel moeite geleerd hebben, nog netjes naar het toilet op de kattenbak. Het zou dus kunnen dat iemand ondertusse­n voor haar gezorgd heeft.” Jennifer gaat voor de zekerheid nog naar de dierenarts, heeft Aura al een bandje aangedaan met haar telefoonnu­mmer en sluit voorlopig steevast de ramen. Aura moet nog even wennen aan de nieuwe omgeving, het gezin is binnen het appartemen­tsgebouw ondertusse­n van de tweede naar de derde verdieping verhuisd.

Tyrannosau­rus rex

Broers Dario (6) en Antonio (2) Da Silva Marta hebben Aura nooit gekend, maar vinden haar een prettige toevoeging aan het huis- houden. Ook papa Tiago (31) is verheugd. Er is er maar eentje die zal moeten wennen aan de grote terugkeer. Een jaar geleden heeft hondje Rex zijn intrede in het appartemen­t gedaan. Hoewel het om een mini yorkshiret­erriër gaat, heeft Leandro het beestje genoemd naar de tyrannosau­rus rex. En Rex gedraagt zich ernaar. “Hij denkt soms dat hij een dobermann is”, zegt Jennifer. Dat kan botsen. “Hij is niet gewend aan katten”, zegt ze. “Ik moet Rex en Aura nog in aparte kamers houden. Ze moeten eerst aan elkaars geur wennen voor ze echt bij elkaar kunnen.” Hopelijk komt het goed. “Maar ik denk dat ze vrienden kunnen worden”, zegt Leandro. “Ze lijken op elkaar, want ze kunnen allebei goed springen. Misschien kan Aura aan Rex leren hoe hij rustig moet zijn.”

Jennifer Willemsen

Baasje van kat Aura

‘‘Mijn zoontje Leandro zag meteen dat zij het was. Hij had tranen in zijn ogen.’’

 ??  ??
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Mama Jennifer met haar zonen Dario, Antonio en Leandro, die zijn kat Aura omhelst.
FOTO PATRICK DE ROO Mama Jennifer met haar zonen Dario, Antonio en Leandro, die zijn kat Aura omhelst.
 ?? DE ROO FOTO PATRICK ?? Enkel Rex moet wennen aan de nieuwe harige bewoner.
DE ROO FOTO PATRICK Enkel Rex moet wennen aan de nieuwe harige bewoner.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium