Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook in Antwerpen feest, feest en nog eens feest

Belgische wereldkamp­ioenen hockey gaan vandaag eerst naar stadhuis in Brussel, nadien volgen huldiginge­n in clubverban­d

-

Er wacht de Red Lions een drukke agenda na de winst op het WK hockey in India. Vandaag wordt het Belgische team ontvangen op het stadhuis in Brussel. Maar ook de clubs van de kampioenen willen vieren en dat wordt een Antwerps gekleurd feest.

Behalve KHC Dragons uit Brasschaat, leveren ook R. Beerschot THC uit Kontich en Braxgata Hockey Club uit Boom spelers aan de nationale ploeg. “Natuurlijk gaan we onze spelers in de bloemetjes zetten”, zegt Philippe Noë, voorzitter van de KHC Dragons. “Woensdag is er op de club een kerstmarkt. Dat is het geschikte moment om onze twee wereldkamp­ioenen Felix Denayer en Florent Van Aubel een warm welkom te geven.”

eerst wacht een ontvangst in Brussel. Vanochtend landen de Red Lions op Zaventem en enkele uren later worden ze al op het stadhuis ontvangen door de Brusselse burgemeest­er Philippe Close.

Daarna is er een balkonscèn­e, zoals de Rode Duivels hen na hun derde plek op het WK voetbal al voordeden.

“Er zullen veel Antwerpse fans zijn in de hoofdstad. Veel van onze leden hebben al gezegd dat ze naar de Brusselse Grote Markt trekken om de spelers toe te juichen”, zegt Philippe Verhoeven, voorzitter van R. Beerschot THC. Deze club heeft met Arthur de Sloover één speler in het nationale team.

De verdediger mag ook op het thuisfront een warm onthaal verwachten. “Het spreekt voor zich dat we deze titel uitgebreid met Arthur en de Beerschots­upporters gaan vieren”, zegt de voorzitter.

Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk. “Arthur zit in een examenperi­ode en hij heeft door het WK al minder kunnen studeren. Dus we laMaar

ten het aan hem over om een datum uit te kiezen.” Kerstmarkt

Bij Braxgata wachten ze nog even af om een feestje te organisere­n. “We zullen eerst even bij de spelers informeren om te horen wanneer ze kunnen. Ik kan me voorstelle­n dat ze na het lange WK wel enkele dagen rust willen”, zegt Fred Van Cautenberg, secretaris van Braxgata.

De Bomenaren hadden zondag al een klein feestje, toen ze met alle leden de finale rechtstree­ks op televisie volgden. “Met Loïck Luypaert hebben we een speler bij de Red Lions en ‘onze’ Sander Baart speelt in het Nederlands­e nationale team. Dus we vieren binnen onze club zowel goud als zilver.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ontlading bij de nationale hockeyploe­g na de winnende treffer in de shoot-outs tegen Nederland. Het zal lang niet het laatste feestje zijn.
FOTO PHOTO NEWS Ontlading bij de nationale hockeyploe­g na de winnende treffer in de shoot-outs tegen Nederland. Het zal lang niet het laatste feestje zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium