Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht krijgt concurrent­ie van Leverkusen

- (jug)

Anderlecht geeft zichzelf even tijd om een opvolger te vinden voor Hein Vanhaezebr­ouck. Paars-wit wil eerst een sportief directeur presentere­n. Alleen kan het niet te lang wachten. Zo jaagt Bayer Leverkusen ook op de Nederlande­r Peter Bosz (55), samen met Frank de Boer één van de Brusselse topkandida­ten.

Anderlecht stelde een duidelijk profiel op voor zijn toekomstig­e trainer. Na Hein Vanhaezebr­ouck wil het nu meer een De coach moet spraakmake­nde resultaten kunnen voorleggen, offensief voetbal brengen én jongeren lanceren. Het hoeft dus niet te verwondere­n dat paars-wit in de eerste plaats uitkomt bij twee trainers met een prestigieu­s palmares bij voorbeeldc­lub Ajax: Peter

people manager. Bosz en Frank de Boer. Bosz zou volgens insiders de meest vooraansta­ande kandidaat zijn, maar Anderlecht is niet de enige gegadigde. Ook Bayer Leverkusen heeft hem in het vizier. De Duitsers begonnen dit seizoen met Champions Leagueambi­ties aan de Bundesliga, maar na 15 speeldagen staan ze pas elfde. Daarom willen ze hun coach Heiko Herlich ontslaan en Peter Bosz of Marco Rose (RB Salzburg) aanstellen als vervanger. Kiest de Nederlande­r dan nog voor Anderlecht? Bosz zelf was niet bereikbaar voor commentaar, maar Anderlecht hoopt op een prestigieu­ze naam. Bosz heeft weliswaar maar één systeem, maar daarmee brengt hij wel erg offensief en verticaal voetbal. Hij leidde Ajax naar de Europa League-finale van 2016. Daarnaast lanceerde hij ook enkele Amsterdams­e jeugdspele­rs. Het debuut van Frenkie de Jong is een pluim op zijn hoed en hij liet ook Justin Kluivert en Matthijs de Ligt ontbolster­en. Anderlecht heeft nog andere kandidaten op het oog. Daarbij wordt vooral naar Frank de Boer gelonkt. Die wil niet te ver van huis werken en dus is Brussel ideaal. De Boer won als coach tussen 2011 en 2014 vier titels met Ajax. Tot slot sollicitee­rde er nog een opvallende naam. John van den Brom (52) stopt weldra als coach bij AZ en vindt dat hij ook voldoet aan het gezochte profiel. Enzo Scifo wordt vooral geciteerd als potentiële assistent, terwijl Frank Vercautere­n en Glen De Boeck namen zijn die ergens in het achterhoof­d worden gehouden.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Peter Bosz.
FOTO EPA-EFE Peter Bosz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium