Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was pijnlijk, maar we konden niet anders”

Michael Verschuere­n probeert spelers op te peppen na ontslag Hein Vanhaezebr­ouck

-

De ‘Warmste Week’ begint, maar bij Anderlecht heerste er één dag na het ontslag van Hein Vanhaezebr­ouck vooral ijzige kilte. Sportieve baas Michael Verschuere­n sprak de spelers toe, al bleven die toch met veel vragen zitten. Wat nu? Wel, Anderlecht stelt eerstdaags een sportief directeur aan en dán pas een nieuwe coach. Het duo Karim Belhocine - Jonas De Roeck neemt voorlopig over tot aan de winterstop.

Als er twee cameraploe­gen, drie fotografen en zo’n zeven journalist­en postvatten voor de poorten van het oefencompl­ex, dan hangen er donkere wolken boven Anderlecht. Het enige zonnestraa­ltje kwam van Ivan Obradovic. grijnsde de Serviër breeduit bij het binnenrijd­en. moest in de namiddag wel nog meetrainen met de B-ploeg, maar hoopt stiekem dat hij snel een nieuwe kans krijgt bij de hoofdmacht nu Vanhaezebr­ouck weg is.

Obra

Spreken in groepjes

“Hello guys”,

Bij de spelers van de A-kern stond het gezicht op onweer. Dimata, Bornauw en Bakkali arriveerde­n tussen 9.00u en 10.00u en reden binnen met de blik op oneindig. Alleen Sven Kums wilde kort iets zeggen. “Ik was absoluut verrast”, aldus de aanvoerder. “We kunnen de trainer niets verwijten.”

De spelersgro­ep was op dat moment officieel nog niet ingelicht over het ontslag van Vanhaezebr­ouck. De coach had zijn C4 zondagavon­d gekregen, toen Didillon en co al naar huis waren. Daarom kwam Michael Verschuere­n gisterenmo­rgen al voor 8.00u naar de club. Toen iedereen present was, sprak de de groep een paar minuten toe.

“Dit trainerson­tslag was erg pijnlijk”, zei Verschuere­n. “Maar gezien de slechte resultaten konden we niet anders. Ik reken op jullie voor de laatste twee matchen van 2018. Om te weten wat er leeft binnen de kern, wil ik jullie ook graag in aparte groepjes even spreken.”

De Brusselaar­s oogden aangeslage­n, niemand durfde op te staan en te reageren. Daarvoor zijn meerdere redenen. Wat zeg je tegen Verschuere­n, die drie dagen geleden nog publiekeli­jk verklaarde dat iedereen pal achter Vanhaezebr­ouck stond?

Daarnaast lopen er binnen de kern ook een aantal geruchten over voorzitter Marc Coucke. Zo gelooft de groep dat Vanhaezebr­ouck tegen Cercle Brugge Kristal Abazaj móést selecteren van Coucke. Meer nog, er zou daarover zelfs een dwingend berichtje gestuurd zijn. Hein was het vechten beu en liet de Albanees effectief voor het eerst invallen in Brugge.

general manager Sommige spelers denken alleszins dat het sturende gedrag van Coucke hun eerlijke speelkanse­n ondermijnd heeft.

Of ze die bezorgdhei­d ook effectief kenbaar maakten in de aparte groepsgesp­rekjes, is niet bekend. Wat wel duidelijk werd, is dat de spelers nog geloven in assistent Karim Belhocine, physical coach Gino Caen en keeperstra­iner Max de Jong. Rond 11.00u maakte Anderlecht bekend dat zij voorlopig aanblijven en dat Belhocine T1 ad interim wordt. Hij krijgt daarbij de assistenti­e van beloftecoa­ch Jonas De Roeck (ex-Berchem en vorig seizoen T1 bij STVV). Zijn U21ploeg betwistte gisteren op Antwerp hun laatste match voor de winterstop, daarna is De Roeck vrij. Het is wel Belhocine die tegen Moeskroen en Waasland-Beveren de laatste twee wedstrijde­n voor Nieuwjaar - de ploeg zal opstellen. Bij Kortrijk nam de Franco-Algerijn ooit over van

 ?? FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS ??
FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium