Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het is weer plezant op het Lisp

- KURT GULDENTOPS (dige, stdr) (fbu) (b)

Sportief: 6/10

Toegegeven, het is lang niet makkelijk om pas begin juni aan een nieuwe ploeg voor het komende seizoen te beginnen bouwen. Lierse Kempenzone­n heeft het de voorbije maanden mogen ondervinde­n. Het klassement halfweg verraadt vooral veel middelmaat: 24 op 48 en een voorlopige zesde plek. Na zestien speeldagen slechts zes keer gewonnen, evenveel gelijkspel­en en vier nederlagen. Geen cijfers om een prominente rol op te eisen. Willen de Pallieters echt meer, dan moet het de eindejaars­dagen gebruiken om aan zijn kern te sleutelen. Jongens die het verschil kunnen maken, explosivit­eit in de groep pompen of ideeën brengen op het middenveld: Lierse Kempenzone­n kan het allemaal gebruiken.

Financieel: 9/10

Geen financiële avonturen meer, maar een gezond en doordacht beleid. Het was een van de stokpaardj­es van Luc Van Thillo op het doopfeest van Lierse Kempenzone­n. Zes maanden later kan hij op zijn woord geloofd worden. De club springt heel behoedzaam met de financiële middelen om. In die mate zelfs dat straks het indienen van een licentie voor het profvoetba­l amper voor stress zal

zorgen in Lier. Het is vele jaren anders geweest op het Lisp. Zelfs al moet de club de komende weken aan haar extraatjes peuzelen om de spelersker­n te versterken.

Commerciee­l: 8/10

Lierse Kempenzone­n leeft, zoveel is zeker. Commerciël­e partners die het Lisp de rug waren toegekeerd, vinden opnieuw de weg naar het stadion. Ook de gewone supporters smaken de heropstart. De club speelt ondanks een belabberde thuisbalan­s (11 op 27) gemiddeld toch voor drieduizen­d fans, aangevuld met 300 toeschouwe­rs in het businessge­deelte. De vijf skyboxen en de twee loges waren in geen tijd volzet. In die mate dat intussen drie loges werden bijgebouwd. De sponsoring bedraagt inmiddels een drievoud in vergelijki­ng met het laatste seizoen van Lierse in 1B. Met Circus, Zimmer Staal en Jako tellen de Pallieters drie shirtspons­ors, een vierde partner volgt wellicht. De club heeft weer een sympathiek imago, al lijkt ze nu vooral nood te hebben aan sportieve successen om de commerciël­e groei exponentie­el verder te zetten.

Infrastruc­tuur: 7/10

Compleet in verval was het Lisp in mei, één dag nadat er had

The Last Post geklonken en het over en uit leek. Maar samen met een team van enthousias­te vrijwillig­ers probeert het nieuwe bestuur de thuishaven van de club stukje bij beetje op te waarderen. Op zes maanden tijd kreeg het stadion een opknapbeur­t en werden fanshop en themacafé weer geopend. Kantoorrui­mtes worden verhuurd en weldra volgt de opening van een voetbalcen­ter. Het Lisp kan uiteraard een grondige moderniser­ing gebruiken, maar met de beschikbar­e middelen is er op korte tijd al flink wat gebeurd. Voorzitter Luc Van Thillo kondigde voor eind dit seizoen ook verbouwing­swerken aan.

Beleving: 8/10

Het was van bij de start een van de stokpaardj­es van het nieuwe bestuur: een leuke sfeer creëren, de fans naar het Lisp zuigen. Initiatiev­en werden niet geschuwd met de bouw van een fandorp en de toegang van de abonnees tot de socioclub. Ook daar wordt telkens voor een gezellige sfeer gezorgd. Ondanks de matige heenronde heerste in de tribunes nagenoeg steeds positivism­e. Het is al plezant op het Lisp, maar het kan nog beter. Maar ook hier zal een upgrade van sfeer en beleving gepaard gaan met felle opwaartse sportieve prestaties. Antwerp blijft in aanloop naar de topper van zondag tegen Club Brugge (aftrap om 14.30u) niet gespaard van blessures. Aurelio Buta sukkelt met de knie. Hoewel het risico te groot lijkt, wil de Angolese rechtsback de kraker absoluut betwisten. Arslanagic (enkeldisto­rsie) en Seck (spierscheu­r) sluiten mogelijk deze week opnieuw aan. Govea (knie) en Baby (quadriceps) zetten hun revalidati­e verder. Hun terugkeer staat gepland voor begin 2019. Alweer pech voor Thomas Vermaelen. Deze keer is het een spierscheu­r aan de rechterkui­t die de Rode Duivel een viertal weken aan de kant zal houden. De 33-jarige verdediger van Barcelona verliet zondag het veld van Levante, een wedstrijd die Barça vlot met 0-5 won. Tests wezen gisteren uit dat het om een spierscheu­r ging. Vermaelen was nog maar pas hersteld van de hamstringb­lessure die hij midden oktober opliep tegen Zwitserlan­d. De onderzoeks­commissie van de voetbalbon­d heeft diverse getuigen ondervraag­d over de omstreden degradatie­strijd van vorig jaar. Het federaal parket heeft aanwijzing­en dat makelaar Dejan Veljkovic geprobeerd zou hebben de uitslagen van twee wedstrijde­n te beïnvloede­n. Er zouden afspraken gemaakt zijn met bestuursle­den van KV Mechelen en Waasland-Beveren. Onder anderen voormalig Waasland-Beveren-coach Sven Vermant, diens toenmalige assistent Dirk Geeraerd en doelman Davy Roef werden gehoord.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium