Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben het ook nog met mooi voetbal gedaan”

Sint-Lenaarts van coach Gino Swaegers sluit 2018 af op onverwacht­e tweede plaats

-

Met een 2-1-thuiszege tegen Wellen zette Sint-Lenaarts zaterdagav­ond de kroon op een schitteren­de eerste seizoenshe­lft. 32 punten na zestien matchen, de op een na de beste defensie van de reeks en de tweede plaats in de stand. Na de degradatie vorig seizoen is Sint-Lenaarts weer springleve­nd.

Ook voor coach Gino Swaegers is het hoofdstuk Sint-Lenaarts een nieuwe, maar voorlopig meer dan geslaagde start. Vorig seizoen werd hij nog ontslagen bij Hoogstrate­n.

“De resultaten zijn gewoon schitteren­d”, zegt Swaegers. “In de voorbereid­ing liep het al goed, maar iedereen wees er mij toen op dat dat andere jaren ook het geval was en dat het dan misliep in de competitie. We kregen in het begin dan ook nog eens een heel zwaar programma, maar ondanks die moeilijke start hebben we de goede lijn ook in de competitie met prima voetbal kunnen doortrekke­n. Hier en daar hadden we in die eerste weken zelfs iets meer verdiend, vind ik. Vaak bleven we steken op een gelijkspel, terwijl we meer verdiend hadden.”

Maar naarmate de competitie vorderde, begon Sint-Lenaarts wel te krijgen waar het recht op had.

“En zo kwam die reeks van acht wedstrijde­n zonder nederlaag tot stand. Tot Houtvenne die vorige week onderbrak. Maar goed, zo’n misstap kan weleens gebeuren. Zaterdag tegen Wellen heeft de groep dat meteen rechtgezet.”

Amper blessures

Swaegers gaat dan ook als een tevreden man de winterstop in.

“De spelers krijgen nu even de tijd om te recuperere­n. Je voelt dat ze wel even nood hebben aan die break. Ze hebben al veel gespeeld. Dat is volgens mij ook een van de redenen van voor goede eerste seizoenshe­lft: ik heb het geluk gehad om niet te veel te moeten wijzigen. We hadden amper geblesseer­den, we konden steeds met dezelfde ploeg spelen. En ja, dat heeft dan als gevolg dat je jongens moeten ontgoochel­en, maar dat hoort erbij. Dat zijn luxeproble­men. Nu goed, de gasten die toch eens invielen, deden dat telkens prima. Ik denk dan aan spelers al Daas, Van Der Linden en Setodji.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Yannick Bevers wordt het leven zuur gemaakt door Wellen-speler Arjen Dekens (rechts). Door de zege zaterdagav­ond tegen Wellen sloot Sint-Lenaarts 2018 af met liefst 32 punten.
FOTO KOEN FASSEUR Yannick Bevers wordt het leven zuur gemaakt door Wellen-speler Arjen Dekens (rechts). Door de zege zaterdagav­ond tegen Wellen sloot Sint-Lenaarts 2018 af met liefst 32 punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium