Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden dit seizoen al te veel punten weggesmete­n”

Robbe Kil is tevreden dat voorsprong nu wel in winst werd omgezet

- EDDY NOUWS

Derde keer, goede keer voor Cappellen. Tegen VW Hamme slaagde de ploeg van Bart De Roover er eindelijk in om een voorsprong van twee doelpunten te verzilvere­n in een overwinnin­g, iets wat eerder tegen Heur-Tongeren en Bocholt niet was gelukt. “Die drie punten zijn de verdiende beloning voor de ploeg die wilde voetballen”, vindt Robbe Kil.

De wedstrijd tegen Hamme kwam erg langzaam op gang. De bezoekers bouwden zekerheid in en Cappellen was niet bij machte om zijn wil door te drukken.

“We zetten enerzijds constant druk naar voren, maar wilden anderzijds niet op een tegenstoot lopen”, blikt Robbe Kil terug. “We hielden het veld breed en Andreas Destoop en Tiago Faria Da Silva konden vanop de flank toch verschille­nde keren voor dreiging zorgen. In het begin van de tweede helft kende die aanpak wel direct succes met een voorzet van Andreas Destoop die door Bart Cornelisse­n succesvol werd verlengd. We bleven scherp spelen en lieten de bezoekers niet in de wedstrijd komen. Een knap tweede doelpunt qua opbouw en afwerking leek ons op rozen te zetten, maar een laat tegendoelp­unt zorgde toch weer voor twijfel.”

“Hamme bracht extra spitsen in het veld. Het was bij ons even zoeken en dat werd afgestraft. Gelukkig konden we de match en de deugddoend­e driepunter toch nog over de streep trekken.”

Door de winst gaat Cappellen de winterstop in als

op de achtste plaats.

the rest

best of

“De kloof met de kopgroep bedraagt zes punten en dat is te veel”, maakt Kil de analyse van de eerste ronde. “We hebben minimaal negen punten uit handen gegeven in wedstrijde­n waarin we een beter resultaat hadden moeten neerzetten. Gebrek aan efficienti­e en focus hebben ons parten gespeeld. We hebben alvast geleerd dat in onze evenwichti­ge reeks geen enkele wedstrijd te laks mag aangevat worden. Voetballen­d vermogen hebben we voldoende, maar de inzet moet altijd in verhouding staan.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Robbe Kil (links) houdt VW Hamme-bezoeker Djeff Smet van de bal.
FOTO KOEN FASSEUR Robbe Kil (links) houdt VW Hamme-bezoeker Djeff Smet van de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium