Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij om opnieuw dicht bij mijn familie te zijn”

Ekeraar Gert Van Walle maakt na avontuur in Turkije debuut bij Haasrode Leuven

-

Amper twee weken geleden had hij getekend bij Haasrode Leuven, maar zaterdagav­ond mocht Gert Van Walle (31) al meteen debuteren tegen Borgworm. Zijn ploeg aan de zege helpen, kon de Ekeraar evenwel niet. Borgworm met 2-3.

In Leuven begint Van Walle aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, nadat zijn contract bij de Turkse eersteklas­ser Inegöl ontbonden werd door de tegenvalle­nde resultaten. Haasrode Leuven bleek de ideale uitweg, al was ook Van Walle zelf verbaasd dat hij tegen Borgworm meteen in de basis stond.

“Ik train pas sinds vorige week mee en uiteindeli­jk speelde Hofmans hier toch bijna alle wedstrijde­n”, aldus de linkshandi­ge opposite. “Over mijn persoonlij­ke prestatie mag ik zeker niet klagen, maar de ploeg moet beter kunnen. Daar wil ik mee voor zorgen.”

De slimme hoofdaanva­ller bezorgde de Leuvenaars alvast een sterke start en winst in de eerste set, maar kon nadien ook niet verhindere­n dat Borgworm uitliep tot 1-2 en uiteindeli­jk de beste was in de tiebreak.

“Ik mis nog frisheid om de hele wedstrijd op niveau te zijn”, geeft Van Walle toe. “We startten zeker niet slecht, maar in de tweede set konden we niet op tegen hun opslagdruk. We kwamen nog wel terug, maar dan gaven we de punten te gemakkelij­k weg. Het verhaal van Leuven dit seizoen, heb ik al gehoord.”

Hoewel Van Walle nog maar veertien dagen in het land is, voelt hij zich wel al meteen thuis in Haasrode.

“Het was niet gemakkelij­k om te spelen in een land waar je de taal niet kent. Bovendien ben ik nu opnieuw dicht bij mijn familie en heeft de club me op een geweldig profession­ele manier ontvangen. Wat is er leuker dan je twee zoontjes na de wedstrijd met de bal te zien spelen?” lacht hij nog. “Dat Haasrode voorlopig onder zijn niveau blijft? Geen nood, ik wil mee voor de kentering zorgen. Met mijn ervaring kan ik deze jonge jongens op sleeptouw nemen. Ik vind bijvoorbee­ld dat we onze kleine zaal nog veel meer moeten uitbuiten.”

 ?? FOTO VEL ?? Gert Van Walle speelt opnieuw in eigen land, dicht bij zijn familie. “Wat is er leuker dan je twee zoontjes na de wedstrijd met de bal te zien spelen?”
FOTO VEL Gert Van Walle speelt opnieuw in eigen land, dicht bij zijn familie. “Wat is er leuker dan je twee zoontjes na de wedstrijd met de bal te zien spelen?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium