Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp Phantoms wint voor het eerst, maar laat tweede zege schieten “Op één dag gingen we van het ene uiterste in het andere”

- (midc) (lce)

Na zeven nederlagen op rij pakte Antwerp Phantoms vorige zaterdag op bezoek bij Golden Sharks Mechelen eindelijk zijn eerste zege van het seizoen. De vreugde was echter van korte duur, want daags nadien gaf Phantoms thuis tegen Amsterdam een tweede zege zomaar uit handen. “Na alle euforie is dit een bittere pil”, sprak coach Gert Peeters.

Antwerp Phantoms leek vorige zaterdag in Mechelen na een vroege 2-0-achterstan­d op een achtste nederlaag af te stevenen, maar met goals van Akke Klijsen, Bram Klijsen en Ax’l Kila deed het de wedstrijd kantelen in de tweede periode. Mechelen stelde nog wel gelijk, maar twee tellen voor het eindsignaa­l lukte Jens Theunis alsnog het winnende doelpunt (3-4). Na zeven nederlagen op rij was de nul eindelijk van de tabellen voor Phantoms. Zondag leken de Sinjoren voor eigen volk op weg om daar meteen een tweede zege aan toe te voegen. Dankzij goals van Kevin De Winter, Ax’l Kila, Sean McCann-Coppens, Elia Urlings en Patrick Van Noten Jr. had Phantoms een mooie 5-2-voorsprong beet, maar dan begon de motor te sputteren. Ondanks nog een zesde treffer van Jens Engelen werd op de valreep met 6-7 verloren (periodesta­nden: 2-1, 3-3, 1-3).

“Dit is een zeer bittere pil om slikken”, zegt coach Gert Peeters. “Na die eerste zege hadden we duidelijk vertrouwen opgedaan, maar opnieuw verloren we uit het oog dat een wedstrijd drie periodes duurt. Concentrat­ieverlies leidde tot verdedigen­de fouten en domme straffen, waardoor we een comfortabe­le voorsprong helemaal uit handen gaven. Daarmee belandden we op één dag van het ene uiterste in het andere. Wat een bittere pil na de euforie van een dag eerder.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium