Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een burgemeest­er moet bereikbaar zijn”

Rik Frans (N-VA)

-

Rik Frans (N-VA) legde de eed af als nieuwe burgemeest­er van Stabroek. Hij begint in januari aan zijn twee ambtsperio­de. In januari komt er een nieuwe coalitie van N-VA en CD&V.

Laten we zeggen dat ik positieve zenuwachti­gheid voelde. Eigenlijk noem ik het liever positieve stress of enthousias­me. Het is de afsluiter van de voorbije verkiezing­en en meteen ook het begin van een nieuwe uitdaging.

In deelgemeen­te Putte willen we meteen werk maken van de verdere renovatie van het Ravenhofka­steel. In Hoevenen wordt werk gemaakt van het realiseren van het speelbos in het centrum en van het project Schoem. In Stabroek wacht ons de grote heraanleg van de drukke N111 dwars door het centrum. Ook het realiseren van de nieuwe sportinfra­structuur in de Vossenveld­en staat op het programma.

Een burgemeest­er moet bereikbaar zijn voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat een burgemeest­er zich tussen de mensen begeeft. Goed luisteren is essentieel.

Ik ben fulltime burgemeest­er, in een gemeente als Stabroek heb je eigenlijk geen tijd om er een andere job bij te nemen.

Ik heb geen adoratie voor een bepaalde politicus. Ik spreek liever van waardering. Zo waardeer ik de diplomatie van Jan Jambon, het strategisc­h denken van Bart De Wever en de gevatte antwoorden van Peter De Roover. Als ik buiten de eigen partij kijk, stel ik het management­talent van Kapels burgemeest­er Dirk Van Mechelen (Open Vld) en collega Lukas Jacobs (CD&V) van Kalmthout heel erg op prijs.

Mijn vrouw, moeder en schoonmoed­er waren getuigen van mijn eedafleggi­ng. Ook algemeen directeur Sandra Denis en enkele leden van onze plaatselij­ke afdeling waren van de partij.

 ?? Dirk Van Mechelen luistert naar Cathy Berx. FOTO'S JORIS HERREGODS ??
Dirk Van Mechelen luistert naar Cathy Berx. FOTO'S JORIS HERREGODS
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium