Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn er zeker van dat we aan een gewapende overval zijn ontsnapt”

Uitbaatste­r Juffra Toertjes zet achtervolg­ing in op verdachte kerels die winkel in de gaten houden

- (tdk)

De uitbaters van Juffra Toertjes, een bakkerij in de Matenstraa­t, zijn zondagocht­end mogelijk aan een gewapende overval ontsnapt. Toen ze merkten dat hun zaak in de gaten werd gehouden, zette een van hen de achtervolg­ing in. De boeven konden ontkomen.

Toen de uitbaters hun bakkerij zondagocht­end om 7u openden, zagen ze dat er een man aan de overkant van de straat stond. “Hij hield onze zaak in de gaten. Ook een vroege klant had de man zien staan. Toen die vanuit de winkel enkele keren naar buiten tuurde, besefte de man aan de overkant van de straat dat hij opgemerkt was, en hij ging ervandoor”, klinkt het bij Juffra Toertjes.

“In de loop van de voormiddag merkten we dezelfde kerel evenwel opnieuw op aan de overkant van de straat. Daarop is één van ons naar buiten gelopen, richting die man. Toen ze riep, zette de kerel het op een lopen.”

Even verderop stond er nog een tweede man aan de overkant van de straat. Heel snel bleek dat de twee samen hoorden en het gezamenlij­k

hela op een lopen zetten.

Een automobili­st die net passeerde, liet de winkeliers­ter instappen en samen reden ze nog een eindje achter de twee verdachte kerels.

“We hebben er foto’s van kunnen maken – de foto’s zijn ondertusse­n op de sociale media verspreid – maar nadien is de achtervolg­ing omwille van veiligheid­sredenen gestaakt.”

De politie hield ook nog een zoekactie in de buurt maar de twee kerels konden ontkomen. “Gelukkig is het niet tot een gewapende overval gekomen, maar we zijn er zeker van dat ze dat van plan waren.”

Vorige week woensdagav­ond werd de Media-Corner, iets verderop in de Matenstraa­t, overvallen door een gewapende kerel. Daarbij werden de dagontvang­sten en een mascotte gestolen.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de gewapende overval en de verdachte gedraginge­n van zondag aan de bakkerij. Ook de overval op frituur ’t Frituurke in Terhagen, eind vorige maand, is nog niet opgelost.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium