Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk zijn we voor kerstavond terug”

THOMAS MARKLE MEGHAN, ‘Down The Road’ wordt ‘Down The Snow’: Dieter Coppens en Kevin liften 2.700 kilometer

- (tove) (tove)

heeft op televisie zijn dochter

de vrouw van prins gesmeekt om contact op te nemen. Hij hoopt dat koningin Elizabeth zijn familiepro­blemen oplost. “Alle families horen met kerst samen te zijn.” Markle probeert dagelijks contact te krijgen met zijn dochter, die hij niet meer gesproken heeft sinds afgelopen mei. De twee kregen toen grote ruzie, omdat bleek dat Thomas interviews over Meghan had gegeven aan de roddelpers.

HARRY, DRAKE

heeft extra beveiligin­g ingezet aan zijn huis in de chique wijk Hidden Hills in Los Angeles. Daar wonen ook Kim Kardashian en Kanye West, die de afgelopen dagen van leer trokken tegen Drake op sociale media. Blijkbaar denkt Drake dat het koppel ongevraagd op de koffie zou kunnen komen. 2.700 kilometer liften voor het goede doel, van de koudste naar de warmste plek van Europa. Dat is het plan van Dieter Coppens (40) en zijn

Kevin (35). Vandaag starten ze aan hun avontuur in Lapland, om binnen zeven dagen aan te komen op De Warmste Week in Wachtebeke.

dus. Voor Kevin wordt de tocht extra speciaal. Hij zamelt geld in voor Kom Op Tegen Kanker en voor zijn mama die al jaren tegen de ziekte strijdt.

seizoen van nam Dieter Coppens zes jongvolwas­senen met het syndroom van Down mee op een onvergetel­ijke roadtrip door Europa. Eén van hen was de immer opgewekte

Kevin Van

Den

Bosch,

In het eerste

Down The Road

Kevin

die in heel Vlaanderen harten stal. Sindsdien zijn de twee beste vrienden en chatten ze nog iedere dag. “Dieter is mijn tweede papa geworden”, zegt Kevin. “Van ons allemaal. Ik wilde heel graag nog eens met hem op reis. Wij zijn een team.”

Met hun tweetjes liften ze een week lang van het barkoude Finland naar De Warmste Week in Wachtebeke. “Mijn kinderen doen ieder jaar een sponsortoc­ht voor het goede doel”, vertelt Dieter. “Dus toen ik na

iets wilde doen voor vzw Downsyndro­om Vlaanderen, besloot ik om op dezelfde manier geld op te halen met een lifttocht. Ik vind liften de mooiste manier van reizen. Het is surfen op gastvrijhe­id, en je stelt jezelf heel kwetsbaar op naar de buitenwere­ld. Je volledig overgeven aan de goodwill van

mensen, dat past per

“Als niemand ons wil meenemen, trek ik mijn schoen en kous uit. Dan lijkt het alsof ik pijn heb en moéten ze ons wel een lift geven.”

The Road

Down

 ?? FOTO © VRT - JOKKO ?? Katie Holmes Keith Richards
40 (Am. actrice)
45 (Brits rockgitari­st, The Rolling Stones)
Liliane Saint-Pierre 47 (zangeres) Xandee
Ray Liotta
40 (zangeres)
64 (Am. acteur) Kevin en Dieter gaan liften van Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, naar huis.
FOTO © VRT - JOKKO Katie Holmes Keith Richards 40 (Am. actrice) 45 (Brits rockgitari­st, The Rolling Stones) Liliane Saint-Pierre 47 (zangeres) Xandee Ray Liotta 40 (zangeres) 64 (Am. acteur) Kevin en Dieter gaan liften van Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, naar huis.
 ?? FOTO EVAN AGOSTINI/INVISION/ AP ??
FOTO EVAN AGOSTINI/INVISION/ AP
 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium