Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn papa zegt dat de Lotto Arena keigroot is”

De Vlinderboo­m wint ATV-wedstrijd mooiste kerstlied en treedt op in ‘Christmas Show’

-

In stedelijke basisschoo­l De Vlinderboo­m in Borgerhout zitten de mooiste kerststemm­etjes. De school won de ATV-wedstrijd

Zondag mag het schoolkoor optreden in het voorprogra­mma van de

in de Lotto Arena.

Origineels­te Kerstlied.

Show

boom.

Allemaal

Het

Christmas

De Vlinderboo­m werd de voorbije weken samen met zes andere finalisten in de regio gecoacht door Ghost Rocker Tinne Oltmans. Uiteindeli­jk kreeg De Vlinderboo­m de meeste stemmen. De kinderen maakten met juffen Ellen, Chantal en Margot en meesters Maarten en Luc hun eigen originele versie van het kerstlied

In combinatie met de bijbehoren­de gebaren, gingen de ATVkijkers en de jury overstag.

Maandag kregen de kinderen te horen dat ze gewonnen hebben en als prijs op zondag 23 december rond 17u mogen optreden in de Lotto Arena, als voorprogra­mma van bekende artiesten zoals Paul Michiels, Ian Thomas, Wim Soutaer, Hans Peter Janssens en Tinne Oltmans.

“We zijn nog aan het bekomen van het prachtige nieuws”, vertelt juf Chantal. “Omdat wij merkten dat onze leerlingen zo graag zingen, hebben we vorig schooljaar een koor opgericht. Dat werd zo positief onthaald dat we meteen honderd kandidaat-koorleden hadden en een selectie moesten doorvoeren. We hebben toen noodgedwon­gen ons koor moeten beperken voor kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar. Dit schooljaar hebben we 33 zangertjes. We repeteren elke woensdagmi­ddag een uurtje buiten de schooluren.”

De Vlinderboo­m is een grote school. Alleen al in de lagere school zitten ongeveer 670 leerlingen. Met de kleutertje­s erbij gaat het zelfs om negenhonde­rd kinderen. “Dan is het normaal dat daar een paar fluwelen stemmen bij zitten. Ons repertoire is groot. Zo zingitaar

onder

de

Soraya (8)

De Vlinderboo­m gen we ook Engelstali­ge legt een fiere juf uit.

In De Vlinderboo­m zit veel artistiek talent, want de dansgroep won vorig jaar al de scholendan­swedstrijd Toen was Tinne Oltmans ook al de coach. “Voor onze kinderen is Tinne een held. Ze staat hier op veel brooddozen”, zegt meester Maarten, die volgens de kinderen mooi piano en

Just

Dance.

liedjes”,

kan spelen. “Iedereen kent haar van en

Ghost Rockers

Slechts vier jongens

Nachtwacht.”

De Vlinderboo­m trad in 2015 al eens in De Roma op tijdens

“Die hebben we toen helemaal uitverkoch­t”, weet meester Luc nog. “Maar de Lotto Arena is toch nog iets anders.”

Markt van de Verbeeldin­g.

De

Zingen is in De Vlinderboo­m vooral een meisjesaan­gelegenhei­d. Het schoolkoor telt slechts vier jongens. Het is een multicultu­rele school met een zestigtal nationalit­eiten. In het koor zitten ook moslimkind­eren die geen Kerstmis vieren, zoals Soraya (8). “Maar ze kunnen met evenveel inlevingsv­ermogen en gevoel kerstliedj­es zingen”, stelt juf Chantal vast. “Kerstmis draait rond samenhorig­heid. Onze moslimkind­eren gaan net zo goed in het reuzenrad op de kerstmarkt.” Soraya mag dan al geen kerst vieren, ze zal op kerstavond wel kerstfilmp­jes kijken op de televisie, vertelt ze. “Ik ben zenuwachti­g voor zondag”, bekent ze. “Mijn papa heeft gezegd dat de Lotto Arena keigroot is!”, doet Lisa (8) er nog een schep bovenop.

Ook vriendinne­n Lana (7), Renée (8) en Elise (8) gaan nerveus zijn. “Maar dat zal je aan hun zang niet merken”, voorspelt de juf zelfzeker.

De opbrengst van de sms’en van de ATV-wedstrijd gaat naar Maud&Co, een cohousingp­roject voor jongvolwas­senen met een beperking, een van de goede doelen van de Warmste Week.

“Wij vieren thuis geen Kerstmis, maar ik zing ook heel graag kerstliedj­es.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Het schoolkoor van De Vlinderboo­m vertolkt zijn winnend kerstlied nog eens in het Te Boelaarpar­k. Zelfs vanuit de takken van een boom klinkt het nog prachtig.
FOTO PATRICK DE ROO Het schoolkoor van De Vlinderboo­m vertolkt zijn winnend kerstlied nog eens in het Te Boelaarpar­k. Zelfs vanuit de takken van een boom klinkt het nog prachtig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium