Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mogen fier zijn op ons parcours”

- (qvdb) (basp) (cpm)

Olympic Pirates Deurne won zaterdag overtuigen­d met 4-0 van Maccabi. Voor de Deurnenare­n was 2018 een topjaar. “Met achttien zeges, vier gelijke spelen en slechts acht verliesmat­chen in 31 wedstrijde­n kunnen we een mooi rapport voorleggen”, zegt een tevreden trainer Germain Pouwels.

“Omdat we vorige week onverdiend hadden verloren tegen ’s Gravenweze­l-Schilde B, wilden we tegen Maccabi iets rechtzette­n”, zegt Pouwels. “Er kwam een speler te laat en daarom besloot ik op het laatste moment om Lucien Yav Nawej, die door examens niet had getraind, toch te laten starten. Dat bleek goed uit te draaien. Al na een halfuur had hij twee keer gescoord. Vooral zijn tweede doelpunt was prima: een mooie slalom werd gevolgd door een al even knappe volley.”

De troepen van Pouwels sluiten het kalenderja­ar op de tweede plaats, op vier punten van leider Kessel, af. “Wie had dat een jaar geleden durven te denken? Toen stonden we rond deze tijd onderaan met negen punten”, aldus Pouwels. “Voor de buitenwere­ld was Olympic toen zo goed als dood. De centen waren op en de spelers waren gaan lopen. Ik ben toen naar hier gekomen om mijn broer, die hier voorzitter is, uit de nood te helpen. We hebben een ploeg gebouwd met voornameli­jk jonge gasten en die begint nu steeds meer vorm te krijgen. Als je ziet wat voor resultaten we in 2018 hebben neergezet, kunnen we alleen maar fier zijn op het parcours dat we hebben afgelegd.” Triatleet Bert Jammaer won op de Natuurloop van Lier de 10,4km. De tweevoudig­e winnaar van de Ironman van Lanzarote maakte er een harde race van, zodat z’n tegenstand­ers een voor een kraakten. Na 34’02 finishte hij met elf secon In een loodzware editie van de winterduat­lon Hel van Kasterlee sleepte Brechtenaa­r Steven Bogaerts een mooie zesde plaats uit de brand. Hij was de beste in de categorie 40+. Voor zijn 15km lopen, 117km mountainbi­ken en 30km lopen had hij exact 8u30’00 nodig. Op het ITFtoernoo­i in het Tunesische Monastir heeft Eliessa Vanlangend­onck (WTA 649) zich geplaatst voor de tweede ronde. In de eerste ronde won ze van de Portugese Sara Lanca (WTA 1.016) met 63 en 75.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium