Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sluit de Kerkelei maar permanent af”

Basisschoo­l vindt verlenging maatregel helemaal niet erg

- (jaa)

De bouw van de sociale woningen aan de Kerkelei heeft vertraging en de straat blijft bijgevolg nog zeker tot eind maart afgesloten voor het verkeer. Basisschoo­l Wonderwijz­er, de overbuur, vindt dat helemaal niet erg.

De Voorkempen bouwt momenteel zestien sociale huurappart­ementen naast de oude rijkswacht­kazerne. Sinds september is de Kerkelei daarom afgesloten voor het verkeer tussen de Waterlaat- straat en Kleinveldw­eg ter hoogte van Wonderwijz­er. De ruwbouw zal eind dit jaar nog niet klaar zijn. Zopas maakte de gemeente bekend dat de maatregel verlengd wordt, nog zeker tot einde maart. Alleen bewoners, fietsers en voetganger­s mogen er passeren. Ook de Kleinveldw­eg blijft deels afgesloten.

In Wonderwijz­er, waar iedere ochtend ruim zeshonderd kinderen de weg naar de schoolpoor­t moeten vinden, weerklinkt geen protest. Integendee­l. “Onze ouders, leerkracht­en en leerlingen hebben zich de voorbije weken zo goed aangepast aan de nieuwe situatie, dat alles nu veiliger en meer geordend verloopt”, zegt directeur Kristel Portael. “Het is nu heerlijk rustig in en voor de school, op wat geklop van de werf na dan. Maar de kinderen lopen veel minder gevaar. Logistiek vergt het wat aanpassing, maar onze juffen begeleiden de kinderen vlot naar verzamelpl­ekken waar ouders wel nog kunnen parkeren, zoals voor Werf 44.”

Schoolstra­at

De ‘noodmaatre­gel’ valt zo in de smaak dat de directie van Wonderwijz­er binnenkort de nieuwe schepen van Mobiliteit Olivier Verhulst (Open Vld) uitnodigt. “Wij zouden niet liever hebben dan dat het hier zo rustig blijft. Dat kan bijvoorbee­ld door van de Kerkelei een officiële schoolstra­at te maken en ze minstens bij het begin en het einde van de lessen autovrij te maken. Wij zijn voor”, aldus directeur Kristel Portael.

 ?? FOTO JAA ?? Het is de jongste tijd heel wat rustiger in de Kerkelei.
FOTO JAA Het is de jongste tijd heel wat rustiger in de Kerkelei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium