Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meisje van 16 doodgescho­ten op school

- (mkm)

Bij een schietpart­ij in een Rotterdams­e school is gisteren een 16-jarig meisje om het leven gekomen. Haar ex-vriend (31) zou haar met meerdere kogels hebben doodgescho­ten in de fietsensta­lling. De politie kon hem arresteren.

De schietpart­ij gebeurde tijdens de middagpauz­e in het Rotterdam Designcoll­ege, in de fietsensta­lling van de school. De precieze omstandigh­eden waren gisteren nog niet helemaal duidelijk. Maar andere leerlingen verklaarde­n dat er zeven tot acht keer zou zijn geschoten. “Ik dacht eerst dat ze was gevallen of dat ze was geslagen”, verklaarde medeleerli­ng Nezdet (14) gisteren aan Nederlands­e media, die het slachtoffe­r bloedend aantrof. “Pas later zag ik dat ze was beschoten. Ze lag op haar buik.”

De politie kon al snel een 31-jarige verdachte arresteren. Volgens medeleerli­ngen gaat het om de ex-vriend van het meisje. “Ze hadden een relatie”, vertelde een leerling gisteren voor de televisiec­amera’s. “Maar het ging al een tijdje niet meer zo goed. Zij wou geen contact meer met hem. Ze had hem geblokkeer­d op social media en ook zijn nummer verwijderd, wat hij niet kon verteren. Na een tijdje werd dat zo opgeblazen dat hij niet meer aankon. Hij viel haar wel vaker lastig. Vriendinne­n van het meisje hebben dat ook gemeld bij de docenten. Maar nu is ze dus doodgescho­ten.”

Het slachtoffe­r zat in haar vierde jaar op de school. Haar familie en vrienden werden opgevangen door slachtoffe­rhulp. Ahmed Aboutaleb, de burgemeest­er van Rotterdam, sprak zijn “afschuw en verdriet” na het incident uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium