Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eenzaam gestorven in caravan terwijl dochter wereld verovert

Vader van Vlaams topmodel Rose Bertram overlijdt op camping aan CO-vergiftigi­ng en wordt pas na week ontdekt

-

Terwijl Rose Bertram (24) de wereld verovert als een van de grootste topmodelle­n van het moment, is haar vader Dave (44) op een camping in Nieuwpoort eenzaam gestorven in zijn caravan. Alles wijst op een CO-vergiftigi­ng. Zijn lichaam werd pas een week na zijn overlijden gevonden. “Rose en haar vader hadden nog altijd een goede relatie met elkaar”, zegt de familie.

Zij: een wereldbero­emd model dat op covers van Vogue en Sports Illustrate­d prijkt en een jetsetleve­ntje leidt. Hij: een eenzame man die teruggetro­kken leefde op een camping. Het contrast tussen Rose Bertram (24) en haar papa Dave (44) kon niet groter zijn.

Dave werd dinsdagmid­dag dood aangetroff­en in een stacaravan op camping Polderpark in Nieuwpoort. Medebewone­rs vonden het eigenaardi­g dat Bertram al een week niet uit zijn caravan was gekomen. Hij had nochtans nog maar net een nieuwe puppy gekocht. Zijn ramen kleurden ook zwart, wat verdacht leek. Toen ze binnen gingen kijken, troffen ze het levenloze lichaam van Dave en zijn hondje aan. Volgens het parket wijst alles op een CO-vergiftigi­ng. “In zijn lichaam werd een dodelijk gehalte koolstofmo­noxide aangetroff­en.”

De vader van Stephanie Rose – haar volledige naam – schreef vorige week nog op Faceeerder book dat hij het mentaal lastig heeft gehad.

Rose Bertram zou het nieuws over haar vader eergistere­n hebben vernomen. Nagenoeg op hetzelfde moment dat bekendraak­te dat ze binnenkort de nieuwe lingerieli­jn van zangeres Rihanna gaat promoten. De zoveelste topjob als model voor Rose, die al voor de lens stond voor H&M, L’Oréal en Hunkemölle­r.

Moeilijke jeugd

In interviews ging Rose Bertram niet uit de weg dat ze tijdens haar prille tienerjare­n opgroeide in een verre van welgesteld gezin. Haar moeder was amper 17 toen ze van haar zwanger raakte. “Ik was niet gepland”, vertelde Rose goed een jaar geleden aan Vogue. “Mijn ouders waren zo jong, ze zijn nooit samengewee­st. Mijn moeder moest altijd werken.”

Rose verhuisde destijds met haar moeder naar Deinze, waar ze op straat werd opgemerkt. Op haar 13de versierde ze een contract bij Dominique Models. Sindsdien leeft ze haar droomleven. Ze is getrouwd met de Nederlands­e profvoetba­ller Gregory van der Wiel, met wie ze een dochtertje heeft en in het Canadese Toronto woont.

 ??  ??
 ?? FOTO'S BERT FEYS, ISOPIX ?? Het lichaam van Dave Bertram lag een week in zijn caravan. Links: zijn dochter Rose Bertram.
FOTO'S BERT FEYS, ISOPIX Het lichaam van Dave Bertram lag een week in zijn caravan. Links: zijn dochter Rose Bertram.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium